ΤΟΠΙΚΑ

Εγγυοδοσία 10.000€ στον 30χρονο Βολιώτη για τη ληστεία σε βάρος ζευγαριού

εγγυοδοσία-10-000e-στον-30χρονο-βολιώτη-για-τ-581386

Απολογήθηκε για τις πράξεις του χθες στον ανακριτή Βόλου

Με επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ελεύθερος ο 30χρονος που επιτέθηκε σε ζευγάρι με το οποίο διασκέδαζε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

Ο ίδιος απολογούμενος αποδέχτηκε μεν την άσκηση βίας, αρνήθηκε όμως την κατηγορία της ληστείας. Επιπλέον, αρνήθηκε την πρόκληση σωματικής βλάβης στον άνδρα και αποδέχτηκε την εξύβριση έργω.

Ισχυρίζεται ότι πήρε την τσάντα της γυναίκας ηλικίας 27 ετών για να την πικάρει, επειδή είχε θυμώσει που μάλωσε με τον φίλο της.

Είπε ότι τον φίλο της, με τον οποίο είναι συνομήλικοι, γνωρίζονται από το δημοτικό, ήξερε που είναι το σπίτι του και είχε σκοπό να επιστρέψει την τσάντα.

Υποστήριξε ότι η κοπέλα τραυματίστηκε ενώ μάλωναν σε κατάστασης μέθης και όχι επειδή τη χτύπησε για να της αρπάξει την τσάντα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χτύπησε τον 30χρονο και υποστήριξε ότι τραυματίστηκε από τη φίλη του νωρίτερα το βράδυ έξω από καφέ- μπαρ.

Η ληστεία σημειώθηκε στην περιοχή Μεταμόρφωση γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα.

Σε ανύποπτη χρονική στιγμή ο 30χρονος άρχισε να περιλούζει την κοπέλα με κρασί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν προλάβει να αντιδράσει η γυναίκα, ο 30χρονος της άρπαξε τη τσάντα. Η νεαρή προσπάθησε να αντισταθεί, όμως ο δράστης τη χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο, προκαλώντας της σωματικές βλάβες και τελικά της πήρε με τη βία τη τσάντα που περιείχε προσωπικά αντικείμενα.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον φίλο της κοπέλας, ηλικίας 30 ετών, που έτρεξε, σύμφωνα με την Αστυνομία, να ακινητοποιήσει τον δράστη, όμως εκείνος επιτέθηκε και σε αυτόν και του έριξε μπουνιές το πρόσωπο.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της ΟΠΚΕ ήταν αστραπιαία. Μέσα σε δέκα λεπτά της ώρας εντόπισαν τον 30χρονο και τον συνέλαβαν. Για την υπόθεση θα οριστεί δίκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου