ΤΟΠΙΚΑ

Πληρότητα 90% στα ξενοδοχεία του Πηλίου

πληρότητα-90-στα-ξενοδοχεία-του-πηλίου-851206

«Πρωταθλητής» το Πήλιο στην πληρότητα των ξενοδοχείων για την περίοδο των γιορτών του Πάσχα. Η πληρότητα άγγιξε μέχρι και το 90% περίπου, φέρνοντας την κίνηση στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Μεγάλοι χαμένοι όσοι επαγγελματίες επέλεξαν να μη μειώσουν τις τιμές τους, με αποτέλεσμα να βλέπουν τα καταλύματά τους να «μαραζώνουν».
Ευοίωνες φαίνεται να είναι οι προοπτικές για τον τουρισμό στο Πήλιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, μετά και από τα πρώτα αναγνωριστικά δείγματα από την κίνηση που σημειώθηκε στο Νομό κατά την περίοδο του Πάσχα.
Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα ευνοϊκοί είναι και οι αριθμοί που σημειώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο του Πηλίου, με την πληρότητα να αγγίζει ακόμη και το 60% σε μια περίοδο, που όπως υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι, είναι μεν αναγνωριστική για την κίνηση που θα σημειωθεί το καλοκαίρι, αλλά δεν μπορεί και να είναι η τελική εικόνα.
«Η πληρότητα που σημειώθηκε είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και μάλιστα στη χερσαία Μαγνησία μπορώ να πω ότι η κίνηση ήταν ακόμη και υψηλότερη από πέρυσι», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «φέτος σημειώθηκε ένα βασικό χαρακτηριστικό στους εκδρομείς. Προτίμησαν και κατέκλυσαν όλα εκείνα τα ξενοδοχεία στα οποία οι ιδιοκτήτες είχαν ρίξει τις τιμές. Όσοι επαγγελματίες επέλεξαν να κρατήσουν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα, είδαν τα ξενοδοχεία τους να είναι σχεδόν άδεια».
Να αναφερθεί μάλιστα πως φέτος το Πήλιο αλλά και η Μαγνησία γενικότερα σημείωσε ανοδική πορεία στη τουριστική κίνηση και άφησε πίσω της προορισμούς στους οποίους μέχρι και πέρυσι δεν μπορούσε να βρει κανένας δωμάτιο ούτε για δείγμα, ακόμη και ένα μήνα πριν την περίοδο των γιορτών του Πάσχα.
Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, σημαντικό δέλεαρ για την προσέλκυση τόσο μεγάλου όγκου τουριστών στο Πήλιο έπαιξαν οι χαμηλές τιμές, οι οποίες ξεκινούσαν από 30-50 ευρώ για καταλύματα μικρής κατηγορίας, 40-80 ευρώ για μεσαίας και 60-100 ευρώ για ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας. Τα παραδοσιακά (αρχοντικά) κόστισαν στους εκδρομείς από 80-120 ευρώ και τα καταλύματα πολυτελείας περίπου στα 150 ευρώ/βραδιά. Βέβαια υπάρχουν και ξενοδοχεία στον ορεινό όγκο του Πηλίου, όπου η κίνηση ήταν μεγαλύτερη, που οι τιμές έφτασαν μέχρι και τα 180 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου