ΤΟΠΙΚΑ

Διπλάσια τιμή στα ακτοπλοϊκά των Σποράδων

διπλάσια-τιμή-στα-ακτοπλοϊκά-των-σπορ-851206

Σημαντικά θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της Σκιάθου θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της ανοιχτής σύσκεψης της Διασυλλογικής Επιτροπής Σκιάθου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου στις 20.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου. Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ημέρα σύστασής της, θα παρουσιαστεί ο απολογισμός του έργου της επιτροπής έως σήμερα, αναφέροντας τις παρεμβάσεις της και τα αποτελέσματα τους. Οι δέκα οχτώ συνολικά φορείς που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία θα συζητήσουν με όλους τους ενδιαφερόμενους την προοπτική εξέλιξής της σύμφωνα με το όραμα και τις προτάσεις των μελών της. Το ζήτημα των δρομολογίων και οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην γραμμή των Βορείων Σποράδων είναι εξάλλου ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τα μέλη της Διασυλλογικής Επιτροπής Σκιάθου, ενώ υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό η πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Σκιάθο, με την συμμετοχή φορέων και κατοίκων και από τα άλλα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Αξίζει να παρατεθούν στο σημείο αυτό τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η κ. Δέσποινα Σημιακάκη, γραμματέας της Διασυλλογικής Επιτροπής Σκιάθου, σύμφωνα με την οποία διαφαίνεται βάση αριθμών ότι “στις Σποράδες έχουμε σχεδόν τη διπλή τιμή ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ανά μίλι”. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Σημιακάκη “στη διάρκεια του 2008 έγιναν δύο αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των Β. Σποράδων, η πρώτη πριν το Πάσχα και η δεύτερη τον Ιούνιο, με βασική αιτία την αύξηση του πετρελαίου, να επισημάνω δε, προσθέτει, ότι τώρα η τιμή του πετρελαίου μειώθηκε σημαντικά”. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι: η διαδρομή Σκιάθος – Βόλος με ταχύπλοο από 27,50 ευρώ διαμορφώθηκε σε 31,50 ευρώ, μία αύξηση γύρω στο 15% , για διαδρομή 41 μιλίων δηλαδή σήμερα, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 0,76 ευρώ ανά μίλι. Το κόστος της διαδρομής Σκόπελος – Βόλος με ταχύπλοο από 32,00 ευρώ αυξήθηκε σε 40,50 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε πάνω από 25% αύξηση για διαδρομή 58 μιλίων, δηλαδή 0,70 ευρώ ανά μίλι.
Επιπροσθέτως στην διαδρομή Μύκονος – Πειραιάς με ταχύπλοο η τιμή του εισιτηρίου είναι 43,00 ευρώ για διαδρομή 94 μιλίων, δηλαδή 0,45 ευρώ ανά μίλι. Στην διαδρομή Σαντορίνη – Πειραιάς με ταχύπλοο η τιμή του εισιτηρίου είναι 47,00 ευρώ για διαδρομή 130 μιλίων δηλαδή 0,36 ευρώ ανά μίλι, ενώ τέλος στην διαδρομή Πάρος – Πειραιάς με ταχύπλοο η τιμή του εισιτηρίου είναι 39,50 ευρώ για διαδρομή 96 μιλίων δηλαδή 0,41 ευρώ ανά μίλι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου