ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους έθαψαν τους νεκρούς τους στην Αγριά…

επιτέλους-έθαψαν-τους-νεκρούς-τους-στ-580688

Τέλος στο μακάβριο δράμα για δύο οικογένειες της Αγριάς Τέλος στον μακάβριο «Γολγοθά» για δύο οικογένειες της Αγριάς, που κρατούσαν τους νεκρούς τους στο ψυγείο περιμένοντας να «ανοίξουν» θέσεις στο κοιμητήριο της περιοχής και να αποφύγουν τη… μεταδημότευση μετά θάνατον!

Οι δύο οικογένειες πέρασαν απίστευτη περιπέτεια, κρατώντας τους νεκρούς τους στο ψυγείο και παρατείνοντας το δράμα τους, λόγω έλλειψης κενών θέσεων στο υπερκορεσμένο κοιμητήριο Αγριάς. Συναίνεσαν να κρατήσουν τους νεκρούς τους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, στο ψυγείο, ελπίζοντας ότι οι εκταφές του προηγούμενου διημέρου, θα επέτρεπαν την ταφή τους στον τόπο όπου γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έζησαν και ότι οι ίδιοι ως συγγενείς τους δεν θα αναγκάζονταν να διανύουν χιλιόμετρα σε διπλανά χωριά για να τους ανάψουν το καντηλάκι.

Οι εκταφές που έγιναν είχαν ως αποτέλεσμα να «ανοίξουν» δύο θέσεις και οι δύο οικογένειες, κατάφεραν να θάψουν τους νεκρούς τους στον τόπο τους. Προχθές έγινε η κηδεία του άντρα και χθες της γυναίκας. «Ηρέμησαν οι οικογένειες», σχολίασε ο πρώην αντιδήμαρχος Μπάμπης Ζάχος αφήνοντας νέες αιχμές περί «μεταδημότευσης νεκρών από τον Βόλο στο κοιμητήριο Αγριάς» με ευθύνη του Δήμου Βόλου. «Το κοιμητήριο είναι υπερκορεσμένο. Μέχρι να δημιουργηθεί καινούριο χρειάζεται σωστή διαχείριση. Επί ημερών μου ουδείς μεταδημότευσε μετά θάνατον. Κάναμε σωστή διαχείριση», σημείωσε ο κ. Ζάχος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Δήμο Βόλου αναζητείται χώρος που να πληροί τις προδιαγραφές προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κοιμητήριο.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως στην αύξηση του πληθυσμού της Αγριάς με αποτέλεσμα το υπάρχον να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Αν δεν βρεθεί χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, θα αναζητηθεί έκταση ιδιώτη για να δημιουργηθεί νέο κοιμητήριο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου