ΤΟΠΙΚΑ

Για κακούργημα Βολιώτισσα για την υπόθεση εκβίασης με πυροκροτητές

για-κακούργημα-βολιώτισσα-για-την-υπό-580656

Εκδόθηκε βούλευμα σε βάρος 45χρονης Βολιώτισσας

Στο ακροατήριο Κακουργιοδικείου παραπέμπει την υπόθεση εκβίασης με τους ηλεκτρονικούς πυροκροτητές το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Τον Φεβρουάριο του 2018 μία 45χρονη Βολιώτισσα κάτοικος Αθήνας είχε αποστείλει φακέλους με ηλεκτρονικούς πυροκροτητές σε μία 45χρονη Βολιώτισσα έμπορο και στην 52χρονη δικηγόρο της προκειμένου να ασκήσει πίεση και να παραλάβει το ποσό των 15.000 ευρώ που ισχυριζόταν ότι η έμπορος της όφειλε. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης το Δικαστικό Συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Υλών που κλήθηκαν να ελέγξουν τους φακέλους είχαν διαπιστώσει τότε ότι οι φάκελοι περιείχαν ιδιαίτερα επικίνδυνους μηχανισμούς, που ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και να προκαλέσουν έκρηξη ακόμη και με στατικό ηλεκτρισμό. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου σχημάτισε κατηγορίες εναντίον της δράστιδας για εκβίαση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος και για κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί την 1 Φεβρουαρίου 2018 όταν οι δύο παθούσες παραλάμβαναν σε φακέλους τους ηλεκτρονικούς πυροκροτητές και καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια τις αστυνομικές αρχές. Η ενέργεια αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης. Οι παθούσες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Η ζωή της εμπόρου είχε μετατραπεί σε εφιάλτη. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της λάμβαναν απειλητικές κλήσεις και μηνύματα για δήθεν οφειλή που είχαν, και μάλιστα ύψους 15.000 ευρώ, ενώ δεν είχαν παραλάβει ποτέ αυτό το ποσό για ένα υποτιθέμενο έργο, που τελικά δεν έγινε. Το τελευταίο όμως, χρονικό διάστημα τα μηνύματα αυτά και οι κλήσεις είχαν ενταθεί. «Θα σας κάνω κομματάκια», ανέγραφαν τα sms στο κινητό τηλέφωνο της εμπόρου.

Ερευνώντας την υπόθεση, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έπιασαν την άκρη και οδηγήθηκαν στη δράστιδα. Εντούτοις στην ίδια υπόθεση εκτιμάται ότι εμπλέκεται και δεύτερο άτομο, τα στοιχεία του οποίου όμως παραμένουν άγνωστα στις δικαστικές αρχές μέχρι και σήμερα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου