ΤΟΠΙΚΑ

«Φυτρώνουν» γατάκια και κουτάβια

φυτρώνουν-γατάκια-και-κουτάβια-579876

Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή… σε περιπτώσεις άτυχων ζώων που ασυνείδητοι πέταξαν στους κάδους απορριμμάτων του Βόλου, δίνουν οι φιλόζωοι της πόλης, οι οποίοι τις τελευταίες είκοσι ημέρες κλήθηκαν να σπεύσουν για βοήθεια σε περισσότερες από δέκα τέτοιου είδους περιπτώσεις. Το φαινόμενο όπως καταγγέλλουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έχει πάρει ανεξέλικτες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς πρόκειται για περίοδο αναπαραγωγής των ζώων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Για πολλοστή φορά οι φιλόζωοι αναφέρουν ότι αυτή η τακτική δεν είναι λύση για να απαλλαγεί κάποιος από τα ανεπιθύμητα ζώα, ενώ επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητη η στείρωση τόσο των δεσμοζόμενων όσο και των αδέσποτων ζώων.

Στην ουσία το πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι φιλόζωοι είναι το θέμα της στέγης αυτών των ζώων, καθώς έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στις Γλαφυρές.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι φιλόζωοι – μέλη των συλλόγων να έχουν στα σπίτια τους από 3-4 σκυλιά και 8-9 γάτες, προσπαθώντας να τα δώσουν για υιοθεσία.

Περιγράφοντας αυτήν την κατάσταση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν αντέχουμε να μαζεύουμε άλλα κουταβάκια και γατάκια από του κάδους σκουπιδιών, πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι αγαπάει τα ζώα και να τα αφήνει να πεθαίνουν στα σκουπίδια. Εφόσον δεν επιθυμούν να κρατήσουν τα νεογέννητα ζώα τότε ας στειρώσουν τα ζώα τους. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε περισυλλέξει ζώα από κάδους σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η περίοδος αναπαραγωγής των ζώων».

Στη συνέχεια η κ. Τσιρογιάννη αναφέρει: «Κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι είναι ακατόρθωτο μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων να τρέξει για όλα τα περιστατικά που συμβαίνουν, να ταΐζει νεογέννητα με μπιμπερό ανά δύο ώρες και ταυτόχρονα να εργάζεται, και να έχει προσωπική ζωή. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά είναι απόρροια της δικής μας ανευθυνότητας και έλλειψης σεβασμού προς ένα έμβιο ον και δεν έχει σχέση με τη σημερινή οικονομική κρίση».

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα γατάκια και τα κουταβάκια σε πολλές περιπτώσεις δεν επιβιώνουν και η προσπάθεια που κάνουν οι φιλόζωοι είναι τεράστια προκειμένου έστω και 2-3 να κρατηθούν στη ζωή.

Εκκληση προς τους κυνηγούς για τα είδη υπό εξαφάνιση

Παράλληλα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου κάνει έκκληση προς τους κυνηγούς να προσέχουν σε ό, τι αφορά είδη προς εξαφάνιση, όπως είναι ο αργυροπελεκάνος.

Την παραπάνω ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κόσμος και Φύση» με αφορμή το γεγονός ότι προχθές ένας κυνηγός παρέδωσε στο σύλλογο έναν τραυματισμένο αργυροπελεκάνο, τον οποίο βρήκε στη λίμνη Κάρλα

Επιπλέον, ζητά από τους κυνηγούς να τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, σε σχέση με τη δραστηριότητά τους στην Κάρλα, καθώς αποτελεί βιότοπο.

«Επειδή λοιπόν σας ενοχλεί που το φιλοζωικό κίνημα έχει στραφεί εναντίον σας, σας προτείνουμε να βάλετε τάξη στα του οίκου σας για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τη φύση που όλοι μας υποτίθεται αγαπάμε», καταλήγει στην ανακοίνωσή του, ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κόσμος και Φύση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου