ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους, έρχεται στον Βόλο το «Europa II»

επιτέλους-έρχεται-στον-βόλο-το-europa-ii-579528

Μεθαύριο Παρασκευή η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Βόλου

Ευοίωνο μήνυμα για το άνοιγμα της κρουαζιέρας η άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου τη φετινή σεζόν στο λιμάνι του Βόλου. Το υπερπολυτελές «Europa II» της TUI αναμένεται να δέσει μεθαύριο Παρασκευή 28 Μαΐου στις 8.30 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, ανοίγοντας, επιτέλους, τον κύκλο της κρουαζιέρας, μετά από πολύμηνη αναμονή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το «κόσμημα των θαλασσών», θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 316 επιβάτες, 281 Γερμανούς, 27 Αυστριακούς και 5 Ελβετούς, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν οργανωμένες εκδρομές στην περιοχή, πριν αποπλεύσουν στις 8 το βράδυ για τον επόμενο προορισμό, την Ρόδο.

Εχοντας ως σημείο εκκίνησης το Ηράκλειο, το «Europa II» έχει ως ενδιάμεσους προορισμούς την Κέρκυρα, το Κατάκολο, τον Πειραιά, τον Βόλο και το Ηράκλειο, στο κυκλικό ταξίδι που πραγματοποιεί.

Μετά από πολύμηνη αναμονή λόγω του lockdown που επικράτησε σε διεθνές επίπεδο, καταπλέει, επιτέλους, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν, με τον ναυτικό πράκτορα Αγγελο Πετεινάρη, να δηλώνει λακωνικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «περιμένουμε».

Μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί στον κλάδο και την κατάσταση αναμονής που καταγράφεται, σε γενικότερο πλαίσιο, ο κ. Πετεινάρης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν προσθαφαιρέσεις στο πρόγραμμα, όλοι ρωτάνε, αλλά ακόμη δεν είναι τίποτε δεδομένο, θα τα δούμε σιγά – σιγά».

Παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, η TUI διατηρεί, ωστόσο, το πρόγραμμά της, με το Europa II να πραγματοποιεί πέντε, συνολικά, προσεγγίσεις, στο λιμάνι του Βόλου, και την επόμενη να καταγράφεται στις 4 Ιουνίου. «Το συγκεκριμένο γεγονός είναι αισιόδοξο και πιστεύουμε ότι και οι υπόλοιπες εταιρίες θα ξεκινήσουν», υπογράμμισε ο ίδιος, για να προσθέσει ότι «υπάρχουν ερωτήσεις από διάφορες εταιρείες, υπάρχει κινητικότητα και περιμένουμε να ξεκινήσουν».

Εκδρομές στην περιοχή

Στη διάρκεια της διαμονής τους στην περιοχή, οι ξένοι τουρίστες θα μεταβούν με πούλμαν σε Πορταριά, Μακρινίτσα, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και Μετέωρα, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται πεζοπορική διαδρομή στα Χάνια, για να θαυμάσουν τις ομορφιές της Μαγνησίας.

Λόγω της πανδημίας, δεν προβλέπεται ελεύθερη περιήγηση στην πόλη, παρά μόνον οργανωμένες εκδρομές, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν.

Δέκα τουριστικά λεωφορεία θα βρίσκονται stand by για την πραγματοποίηση του προγράμματος εκδρομών, με την τουριστική πράκτορα Θέκλα Καμμένου να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «όλα είναι ρευστά αυτή τη στιγμή. Γίνεται ένα τεστάρισμα, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η σεζόν. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και περιμένουμε την εξέλιξή της. Η κρουαζιέρα ξεκινάει και όλοι περιμένουν να δουν πώς θα πάει και οι εταιρείες και οι πελάτες. Για όλους είναι ένα restart».

Στο πρόγραμμα περιήγησης των επιβατών του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, προστίθεται πεζοπορική διαδρομή, προκειμένου να εμπλουτιστεί το τουριστικό πακέτο με επιπλέον παροχές. «Προσπαθούμε να εντάξουμε και νέα προϊόντα, για τους επισκέπτες» ανέφερε η κ. Καμμένου, ενώ προσέθεσε ότι «δυστυχώς, δεν θα πραγματοποιήσουν περιήγηση στην αγορά, αλλά αυτό συνδέεται άμεσα με το θέμα του κορονοϊού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου