ΤΟΠΙΚΑ

Τιμούν ιερέα της προσφοράς

τιμούν-ιερέα-της-προσφοράς-579080

Τιμητική πλακέτα στον π. Δημήτριο Καποδίστρια θα απονείμει ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» στο πλαίσιο της κοπής της πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο, στον φιλόξενο χώρο του καταστήματος «Η πλατεία μας».

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Καποδίστριας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός, θα τιμηθεί για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στους κατοίκους της ενορίας του αλλά στην κοινότητα του χωριού, συνολικά. Όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Ραμματάς «κάθε χρόνο βραβεύουμε ανθρώπους του χωριού μας, οι οποίοι έχουν αφιερώσει πολύτιμο χρόνο, από τον προσωπικό τους χρόνο και από τον οικογενειακό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του χωριού και να φροντίζουν για τους κατοίκους και τα προβλήματά τους. Με αυτό το σκεπτικό βραβεύουμε τον π. Δημήτριο, ο οποίος είναι ζωντανό κύτταρο προσφοράς και προσφέρει ακούραστα στο χωριό, μέσω της διακονίας και όπου υπάρχει ανάγκη, με αφοσίωση, καλοσύνη και διακριτικότητα».

Εφημέριος του ιερού ναού Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Γατζέα, ο π. Δημήτριος γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στην Άλλη Μεριά. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, και διετέλεσε εφημέριος των ιερών ναών Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς και Αγίου Γεωργίου Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαρίσης, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επτά χρόνια πριν από τη χειροτονία του και μέχρι το καλοκαίρι του 2010 υπηρέτησε ως δάσκαλος, σε διάφορα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι πνευματικός και φέρει το οφφίκιον του πρωτοπρεσβυτέρου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου