ΤΟΠΙΚΑ

Πληρωμή δικαστικής ποινής με …δόσεις

πληρωμή-δικαστικής-ποινής-με-δόσεις-579029

Δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει την ποινή του και αιτήθηκε ρύθμιση. Το αίτημα 51χρονου έγινε δεκτό από την Εισαγγελία Βόλου. Δίκασε την υπόθεσή του στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και υπό την προϋπόθεση τήρησης των δόσεων, χορήγησε την πολυπόθητη παράταση και απεγκλώβισε τον καταδικασθέντα από τη δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί.

51χρονος Βολιώτης είχε καταδικαστεί σε δέκα μήνες φυλάκιση για απλή σωματική βλάβη, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν, ωστόσο, δεν του επιτρέπουν να καταβάλει εφάπαξ τα χρήματα της ποινής, και γι’ αυτό χρειαζόταν τη χορήγηση παράτασης.

Ο καταδικασθείς έκανε αίτηση στην Εισαγγελία Βόλου και ζήτησε να πληρώσει την ποινή του σε δόσεις. Το αίτημα συζητήθηκε αργά χθες το μεσημέρι από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το δικαστήριο αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του 51χρονου, ο οποίος τεκμηρίωσε την οικονομική δυνατότητα που έχει σήμερα να καταβάλει τα χρήματα της ποινής σε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Τώρα είμαι καλύτερα και μπορώ να πληρώσω. Δυστυχώς, αντιμετώπισα προβλήματα. Η σύμβαση της προηγούμενης εργασίας έληξε, με αποτέλεσμα να μείνω για αρκετό καιρό άνεργος. Σήμερα, δόξα τω Θεώ, τα πράγματα έχουν αρχίσει να μου πηγαίνουν καλύτερα. Βρήκα εργασία. Με τη χορήγηση της παράτασης θα καταφέρω να πληρώσω την ποινή» δήλωσε στο δικαστήριο ο 51χρονος.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε η καταβολή των χρημάτων να γίνει σε τέσσερις εξαμηνιαίες ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από 1η Μαρτίου. Ο 51χρονος άκουσε την πρόταση του εισαγγελέα με μεγάλη ανακούφιση. Το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα του 51χρονου, υπό την προϋπόθεση τήρησης των δόσεων, άλλως ο καταδικασθείς θα πρέπει να καταβάλει το υπόλοιπο των χρημάτων εφάπαξ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου