ΤΟΠΙΚΑ

Το Μουσείο ανοίγει τις πύλες του

το-μουσείο-ανοίγει-τις-πύλες-του-851206

Οργανωμένες ξεναγήσεις θα σχολικές ομάδες και για το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 18 Μαΐου στις αίθουσες του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου. Η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ανοίγει διάπλατα τις πύλες του Μουσείου, προς όφελος του κοινού. Παρότι κάθε Δευτέρα το πρωί, το Μουσείο Βόλου είναι γενικά κλειστό, εντούτοις τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ., με στόχο την προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και την ένταξή του σε πολιτιστικές διαδρομές, σε άμεση συνάρτηση με επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, που αποτελούν ταυτόχρονα σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Για τις σχολικές ομάδες οι εκπαιδευτικές περιηγήσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού. Για το ευρύ κοινό εκπαιδευτικές περιηγήσεις στις αίθουσες του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν στις 4.00 μ.μ., 5.30 μ.μ. και 7.00 μ.μ.
Αντίστοιχα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, παρότι κάθε Δευτέρα είναι κανονικά κλειστό, εντούτοις τη Δευτέρα 18 Μαΐου, θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ, ενώ από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 12.00 το βράδυ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου από την αρχαιολόγο κα Ζ. Μαλακασιώτη.
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη. Κάθε χρόνο ο εορτασμός είναι αφιερωμένος σε συγκεκριμένη θεματική, που αφορά στα μουσεία ή την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2009 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός», με στόχο να αναδειχθεί η διαδραστική και αρμονική σχέση που πρέπει να αναπτύσσεται ανάμεσα στα μουσεία και τον τουρισμό, γεγονός που θα συμβάλλει τόσο στη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και στη διάδοση των αξιών που εκφράζουν. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι για το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου: 24210 25285 και 25349 και για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού: 24220 21326.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου