ΤΟΠΙΚΑ

Έκρηξη κινητού στον Βόλο: «Το παιδί μου ήταν τυχερό»

έκρηξη-κινητού-στον-βόλο-το-παιδί-μου-578767

Η 19χρονη Κωνσταντίνα από το Βόλο, χρησιμοποιούσε επί ένα χρόνο το κινητό τηλέφωνο το οποίο άρπαξε φωτιά και παραλίγο να της κάψει το χέρι.

Όπως λέει ήταν αρκετά σοκαριστικό αυτό που της συνέβη και για λίγα δευτερόλεπτα δεν άρπαξε φωτιά το αυτί και το πρόσωπό της, ενώ γλίτωσε με ένα μικρό έγκαυμα στα δάχτυλα.

«Είχα πάει για ψώνια και την ώρα που επέστρεφα στο σπίτι πήγα να τηλεφωνήσω στον μπαμπά μου να έρθει να με πάρει. Την ώρα που πληκτρολόγησα τον αριθμό του τηλεφώνου του μπαμπά μου και έβαλα το τηλέφωνο στο αυτί μου άκουσα ένα τσαφ και το κινητό άρχισε να βγάζει καπνούς. Ήδη το ένιωθα να καίει πολύ αλλά θεώρησα ότι ίσως είναι από τη ζέστη και από το γεγονός ότι το είχα στην τσέπη του παντελονιού μου. Ίσα που πρόλαβα να το ρίξω κάτω και αυτό άρπαξε φωτιά» είπε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Όπως είπε η 19χρονη Κωνσταντίνα, το κινητό αυτό το χρησιμοποιούσε τον τελευταίο χρόνο και όχι αρκετά. Μαζί με τον πατέρα της πήγαν στην εταιρεία αλλά εκεί τους είπαν ότι κάποια βίδα είχε τρυπήσει τη μπαταρία.

«Εγώ δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο με τη βίδα που μας είπαν στην εταιρεία, ενώ από την πίσω πλευρά του κινητού δεν μπορείς να το ανοίξεις για να δεις το εσωτερικό του. Δεν άνοιγε από την πίσω πλευρά για να γίνει κάτι τέτοιο».

«Το παιδί μου ήταν τυχερό»

Από την πλευρά του ο πατέρας της νεαρής κοπέλας κ. Κωνσταντίνος Κουταμπέλιας είπε: «Το παιδί μου ήταν τυχερό που δεν έσκασε το κινητό στο αυτί του ή στο πρόσωπό του. Έχει ένα σημάδι από έγκαυμα στα δάχτυλα. Ήταν κάτι το σοκαριστικό και για εκείνη και για εμάς».

Η οικογένειά της 19χρονης έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σύμφωνα με το δικηγόρο Αντώνη Ξυλουργίδη ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση.

«Το εν λόγω περιστατικό ανάφλεξης του κινητού τηλεφώνου την ώρα μάλιστα που η εντολέας μου συνομιλούσε, επαναφέρει τη συζήτηση για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου με αυστηρούς όρους ως προς την διάθεση κινητών τηλεφώνων καθώς ως φαίνεται ορισμένες εταιρίες δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και φυσικά δεν αποζημιώνουν τους πελάτες τους οι οποίοι διατρέχουν σοβαρότατους κινδύνους τραυματισμού», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου