ΤΟΠΙΚΑ

Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι Βολιώτη! [photos]

ολόκληρο-οπλοστάσιο-στο-σπίτι-βολιώτ-578408

Τα όπλα εστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Αναυδοι έμειναν χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι ύστερα από πληροφορίες που είχαν, εισέβαλαν στο σπίτι του 54χρονου στο Βόλο και βρήκαν δεκάδες πιστόλια, όπλα, περίστροφα, μαχαίρια.

Οι αστυνομικοί έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή την οικία του 54χρονου και συνέχιζαν να βρίσκουν και άλλα πολεμοχαρή αντικείμενα, επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα μέρη του σπιτιού, στο πατάρι, στα ντουλάπια, σε διάφορα σημεία.

Με την ανακάλυψη των όπλων αρχίζει μία μεγάλη έρευνα για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, εξετάζοντας από πού ο 54χρονος τα προμηθεύτηκε και με ποιο τρόπο τα απέκτησε.

Επιπλέον, τα κατασχεθέντα εστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ο 54χρονος πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε ότι η συγκέντρωση όπλων αποτελεί για τον ίδιο χόμπι. Κρατείται και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν: (6) πιστόλια, εκ των οποίων ένα replica, (4) περίστροφα, εκ των οποίων ένα replica, (2) πολεμικά τυφέκια με αορτήρα, (1) τυφέκιο τύπου φλόμπερ, (2.550) φυσίγγια κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, (71) γεμιστήρες, (2) χάρτινες συσκευασίες με πυρίτιδα, συνολικού βάρους (1,5) κιλού, (200) καψύλλια, (1) τμήμα πολεμικού τυφεκίου, (3) μαχαίρια, (1) ξίφος με θήκη, (4) διόπτρες, (3) βάσεις στήριξης όπλων, (1) κοντάκι όπλου, (2) καλύμματα κλείστρου, (1) σιγαστήρας, (1) πλαστική λαβή πιστολιού, (1) μεταλλική συσκευασία με σκάγια, καθώς και πλήθος καλύκων πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων. Κατασχέθηκαν επίσης ένα πιστόλι και δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία ο 54χρονος κατείχε νόμιμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου