ΤΟΠΙΚΑ

Η αγροτική οδοποιία στη Δράκεια

η-αγροτική-οδοποιία-στη-δράκεια-578328

Στις παρεμβάσεις που έγιναν σε έργα αγροτικής οδοποιίας μέσα στο 2013 στην τοπική κοινότητα Δράκειας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας αναφέρεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδης.

Στην απάντηση του Αντιδημάρχου σημειώνονται τα εξής:

«1. Στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμός Αγροτικών δρόμων – δασικών εκτάσεων» αντιμετωπίστηκαν όλες οι υποδειχθείσες εκκρεμότητες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Δράκειας.

Συγκεκριμένα αναφέρονται οι δρόμοι: Δράκεια – Χάνια, Ανεμούτσα- Άλλη Μεριά, Αλικόπετρα – Δράκεια, Αλικόπετρα – Ανεμούτσα, καθώς και τμήματα εντός της τοπικής Κοινότητας Δράκειας. Σύνολο ημερών εργασίας 12 ημέρες.

2. Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας Δημοτικής Ενότητας Αγριάς έτους 2012» έγιναν η διαμόρφωση και ο καθαρισμός αγροτικών δρόμων στη Δράκεια, με τη σταθερή συνεργασία και παρουσία του Προέδρου του τοπικού Συμβουλίου. Επιπλέον, έγινε τσιμεντόστρωση του τμήματος του δρόμου Ανεμούτσας καθώς και τεχνικό έργο στο ρέμα της Δράκειας στην οδό προς Αγ. Βλάσιο – Αγ. Λαυρέντιο. Σύνολο ημερών εργασίας, 6ημέρες.

3. Μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις που προέκυψαν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και ύστερα από σχετικό αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου μερίμνησε για την εκ νέου αποκατάσταση και επισκευή οδών σε όσες θέσεις υπεδείχθησαν. Σύνολο ημερών εργασίας 12 ημέρες.

4. Πρέπει να τονιστεί ότι, στο ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ των παραπάνω παρεμβάσεων στάλθηκαν τρία μηχανήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Σύνολο ημερών εργασίας, 3 ημέρες.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι, στην τοπική Κοινότητα Δράκειας έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και σίγουρα οι περισσότερες συγκριτικά, λόγω και της ιδιαιτερότητας του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής.

Διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο των έργων αγροτικής οδοποιίας προβλέπεται η διαμόρφωση και επισκευή χωμάτινων και όχι ασφαλτοστρωμένων οδών, προκειμένου να υπάρχουν συνθήκες ομαλής κυκλοφορίας.

Οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν σε στενή συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας και του τοπικού Συμβουλίου πάντα με επίβλεψη του αρμόδιου υπαλλήλου όσον αφορά τις προδιαγραφές, ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα, ενώ πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στην υπηρεσία δεν έχει κοινοποιηθεί κάποιο αίτημα, παράπονο ή διαμαρτυρία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου