ΤΟΠΙΚΑ

Επέκταση των ορίων της Μακρινίτσας

επέκταση-των-ορίων-της-μακρινίτσας-578265

Προβλέπει το ΣΧΟΟΑΠ για την κάλυψη μελλοντικών οικιστικών αναγκών – Διαφωνεί το τοπικό συμβούλιο

Επέκταση του οικισμού της Μακρινίτσας κατά 150 στρέμματα μεταξύ της περιοχής Αλώνια και Αγίου Γερασίμου προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές οικιστικές ανάγκες, προβλέπει το ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας, η α’ φάση του οποίου έρχεται προς έγκριση -μαζί με τις παρατηρήσεις φορέων και του τοπικού συμβουλίου- στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Οι μελετητές προβλέπουν αύξηση του αριθμού του πληθυσμού έως το 2033, που μπορεί να φθάσουν τους 839 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με το σενάριο δυναμικής ανάπτυξης της περιοχής και συνολικά μαζί με τους παραθεριστές, ο πληθυσμός να αγγίξει τους 2.240 κατοίκους.

Στην επέκταση του οικισμού διαφωνεί το τοπικό συμβούλιο.

Στην ίδια μελέτη δεν προτείνονται τροποποιήσεις των όρων δόμησης, ούτε πολεοδόμηση παρά μόνο τμηματική ανάλογα με τις ανάγκες για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χρήσεων. Επίσης προτείνονται σημειακές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τις αναπλάσεις.

Βάσει του ΣΧΟΟΑΠ, προτείνονται μια σειρά δικτύων υποδομών, όπως η βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση οδικού δικτύου Μακρινίτσας – Κουκουράβας (από ξενώνα Pandora μέχρι στροφή Μπράνης), η βελτίωση της οδικής σύνδεσης Μακρινίτσας – Βόλου μέσω Κουκουράβας, η υλοποίηση της μελέτης «Παράκαμψη Μπράνης», ακόμη και η κατασκευή δύο περιφερειακών: ο ένας από τη συνοικία Μουτσιάρα – Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου – Αλώνια – νεκροταφείο – Αγ. Τριάδα – ρέμα Πατωσιά – Κουκουράβα – Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, και ο δεύτερος από το πάρκινγκ Μπράνης – πηγή Τσούκα – υδατοδεξαμενή Κακουνά – πηγή Κράτση – Γεφύρι Κακουνά).

Μικροί χώροι στάθμευσης, συντήρηση, αποκατάσταση και σήμανση των καλντεριμιών και διανοίξεις δρόμων περιλαμβάνονται επίσης στο ΣΧΟΟΑΠ.

Στο σχέδιο που θα καθορίσει την ανάπτυξη της Μακρινίτσας για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνονται προβλέψεις για υποδομές. Η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ώστε να συνδεθούν όλες οι κατοικίες, η δημιουργία δικτύου ομβρίων υδάτων, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και λιμνοδεξαμενές και μικρά φράγματα, μπαίνουν επίσης σε προτεραιότητα.

Το Τοπικό Συμβούλιο θέτει επίσης θέμα να κλείσουν τα κοιμητήρια που είναι μέσα στον οικισμό και να μετατραπούν σε άλση.

Η εισήγηση της υπηρεσίας δόμησης για την α’ φάση της μελέτης έρχεται σήμερα επί τάπητος στην επιτροπή ποιότητας ζωής, προκειμένου να ακολουθήσει η δεύτερη και οριστική φάση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου