ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιές στο Ανατολικό Πήλιο από έντονη βροχόπτωση

ζημιές-στο-ανατολικό-πήλιο-από-έντονη-578248

Βροχή που αντιστοιχεί σε ολόκληρο το Νοέμβριο έπεσε μέσα στο Σαββατοκύριακο στο Ανατολικό Πήλιο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε δρόμους εξαιτίας υπερχείλισης ρέματος.

Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε από την Παρασκευή το βράδυ και συνεχίστηκε μέχρι την Κυριακή, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση του Μέγα Ρέματος, που βρίσκεται στην περιοχή του Αη Γιάννη, δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς το ρέμα περνούσε με ορμή πάνω από το δρόμο.

Η υπερχείλιση του Μέγα Ρέματος, προκλήθηκε από κορμούς δέντρων και συσσώρευση φύλλων που βρίσκονται μέσα σε αυτό, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε ο απαραίτητος καθαρισμός του.

Επίσης η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε πτώση σε πεζούλες, τόσο στη Μακρυρράχη όσο και στον Κισσό, ενώ τα βουλωμένα φρεάτια είχαν μετατρέψει σε ποτάμια όλους τους δρόμους.

Χθες το πρωί συνεργείο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου αποτελούμενο από τέσσερα άτομα ξεκίνησε την αποκατάσταση των ζημιών και αναμένονται να ολοκληρωθούν σήμερα.

«Εξαιτίας της υπερχείλισης του Μέγα Ρέματος αντιμετωπίσαμε κυκλοφοριακά προβλήματα στον δρόμο προς Άη Γιάννη», αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Σουλδάτος, προσθέτοντας: «Το ρέμα υπερχείλισε καθώς ήταν ακαθάριστο και είχε μέσα μεγάλους κορμούς δέντρων και φύλλα.

Συγκεκριμένα το νερό περνούσε με μεγάλη ορμή πάνω από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση τον οχημάτων από το σημείο. Παράλληλα είχαμε μικροζημιές στη Μακρυρράχη και στον Κισσό, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν σχεδόν σε όλα τα φρεάτια του Ανατολικού Πηλίου. Από χθες έχουμε προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης και αναμένουμε μέχρι σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες», αναφέρει ο κ. Σουλδάτος.

Γέμισαν οι πηγές

Ωστόσο, πέρα από τις ζημιές που παρατηρήθηκαν στο Ανατολικό Πήλιο, το θετικό ήταν ότι γέμισαν οι φυσικές πηγές της περιοχής, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε παρατηρηθεί πτώση του υδροφόρου ορίζονται εξαιτίας της ανομβρίας. Επίσης οι αγρότες της περιοχής αναφέρουν ότι από τη βροχή ποτίστηκε η γη και οι δεντροκαλλιέργειές τους, καθώς η ξηρασία απειλούσε τα δέντρα τους.

«Αυτές τις μέρες δημιουργήθηκαν ήδη καλύτερες συνθήκες στα επιφανειακά και τα υπόγεια νερά του υδροφόρου ορίζοντα του Ανατολικού Πηλίου. Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι βροχές, χωρίς ωστόσο προβλήματα», καταλήγει ο κ. Σουλδάτος.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου