ΤΟΠΙΚΑ

«Διακονία» για απόρους

διακονία-για-απόρους-578221

Αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για βοήθεια που διατυπώνονται στους υπευθύνους του σταθμού πρώτων κοινωνικών βοηθειών της τοπικής Εκκλησίας. Οι εθελοντές του Συλλόγου γίνονται σε καθημερινή βάση αποδέκτες δεκάδων διαφορετικών περιπτώσεων, οι οποίες έχουν ως κοινό γνώρισμα τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση που δημιουργεί η έλλειψη στοιχειωδών αγαθών. Δεκάδες άποροι συμπολίτες, μετανάστες, έγκλειστοι σε φυλακές, αλλά και τρόφιμοι Ιδρυμάτων γίνονται αποδέκτες της βοήθειας που προσφέρει σε καθημερινή βάση η συγκεκριμένη δομή, γνωστή ως «Διακονία», η οποία λειτουργεί με την ευθύνη του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «ο Εσταυρωμένος».

Στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «Διακονία», της Ιεράς Μητροπόλεως, που λειτουργεί ως παράρτημα του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», βρέθηκε προχθές ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Εφραίμ, Παϊσίου και Πορφυρίου και στη συνέχεια τέλεσε τον Αγιασμό έναρξης της νέας Ιεραποστολικής χρονιάς για τις δραστηριότητες του «Εσταυρωμένου» και της «Διακονίας».

Αμέσως μετά, ο υπεύθυνος του «Εσταυρωμένου», Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες τόσο του Εσταυρωμένου όσο και της «Διακονίας», την οποία απεκάλεσε χαρακτηριστικά ως: «ανεξάντλητη πηγή εμπράκτου αγάπης και αλληλεγγύης». Ζήτησε δε την προσευχή και την πατρική στήριξή του, για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και για τους εθελοντές που διακονούν και προσφέρουν.

Ο κ. Ιγνάτιος από την πλευρά του, ευχαρίστησε όλους για την έμπρακτη διακονία τους, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της προσφοράς που παρέχουν. Επεσήμανε παράλληλα την προσφορά του π. Θεόδωρου για το συντονισμό των δραστηριοτήτων, ενώ σημείωσε την κρισιμότητα των ημερών και την ανάγκη για μεγαλύτερη βοήθεια προς τους απόρους, βοήθεια τόσο υλική, αλλά και πνευματική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου