ΤΟΠΙΚΑ

Στο 4% η ψαλίδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ

στο-4-η-ψαλίδα-υπέρ-του-πασοκ-851206

Σημαντικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Η πρώτη, μέτρηση της εταιρείας Public Issue που έγινε για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού και εφημερίδας, προσδιορίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στις 3,5 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, δίνει στο ΠΑΣΟΚ 32%, στην ΝΔ 28,5%, στο ΚΚΕ 7%, ισοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων με 6% και ποσοστό 5% στο ΛΑΟΣ.
Η δεύτερη, αφορά την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος για τις ευρωεκλογές και έγινε από τη VPRC για διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό, καταγράφει την απόσταση στις 4 μονάδες.
Για την ακρίβεια δίνει στο ΠΑΣΟΚ 37%, στο κυβερνών κόμμα 33% και ισοδυναμία σε τρία μικρά κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους) με 7% έκαστο. Το ΛΑΟΣ κατατάσσεται έκτο κόμμα με 4,5%.
Η ίδια μέτρηση προσδιορίζει τα ανώτερα και κατώτερα όρια εκλογικής επιρροής των κομμάτων στις ευρωεκλογές ως εξής:
ΠΑΣΟΚ 36-39%, ΝΔ 29-35,3%, ΚΚΕ 5,5-8,4% , ΣΥΡΙΖΑ 6,7-8,4%, ΛΑΟΣ 4,2-5,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 6-8,9%.

Το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές αυξήθηκε θεαματικά από το 43% στο 53% της κοινής γνώμης. Εξακολουθεί να παραμένει χαμηλό, είναι ωστόσο δεδομένο ότι το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος έχει ως συνέπεια την τάση μείωσης της αποχής. Η «σίγουρη αποχή» καταγράφεται στο 11% του εκλογικού σώματος και η δυνητική αποχή μπορεί να φτάσει έως και το 18%, έναντι του 24% που καταγραφόταν λίγες ημέρες πριν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου