ΤΟΠΙΚΑ

«Θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή»

θα-συνεχίσουμε-στην-πρώτη-γραμμή-577390

Διαμηνύουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, με θέματα αιχμής υγεία και ασφαλιστικό

Το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα και ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά τους, έστειλαν χθες από τον Βόλο οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας και Λάρισας στη διάρκεια πανθεσσαλικής σύσκεψης στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με τη συμμετοχή των οργανώσεων από τον Βόλο, τη Λάρισα, τα Φαρσάλων, Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Όπως ανακοινώθηκε προγραμματίζεται πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου, Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας για την Υγεία αλλά για το νέο ασφαλιστικό. «Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι συνταξιούχοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και κοντά στα παιδιά μας. Και για εμάς το νέο νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου είναι αιτία πολέμου. Θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για να μην περάσουν κανένα αντιεργατικό και αντισυνταξιοδοτικό μέτρο», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος του συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συνταξιουχικό κίνημα αναφέρθηκε ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ και κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμετέχουν μαζικά στις δράσεις που θα αποφασίσουν οι οργανώσεις.

Ο κ. Κολοβός επέκρινε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, ενώ κατήγγειλε την απόφαση του υπ. Εργασίας να αναλάβουν δικηγόροι και λογιστές την έκδοση εκκρεμών συντάξεων.

Επίσης, οι συνταξιουχικές οργανώσεις ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της ΣΕΑ, ότι εστάλη υπόμνημα στο υπουργείο τουρισμού για την ένταξη των συνταξιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, που ήδη έχουν ξεκινήσει με αίτημα να ενταχθούν οι «απόμαχοι» όλων των ασφαλιστικών ταμείων σ’ αυτά.

Τέλος έγινε συζήτηση για τα πάγια αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων, όπως πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύνταξης, με αναπροσαρμογή του αφορολόγητου στην αναλογία του, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και τέλος να αποδοθούν άμεσα, χωρίς προαπαιτούμενα, δίκες και αγωγές τα αναδρομικά από παρακρατήσεις κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου