ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολική δράση ευαισθητοποίησης στον Βόλο

συμβολική-δράση-ευαισθητοποίησης-στ-577375

Θα φωτιστεί το κτίριο Στρεφτάρη στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μεθαύριο Κυριακή 30 Μαΐου θα φωτιστεί το κτίριο Στρεφτάρη στην οδό Τοπάλη και Γαλλίας από τις 9μ.μ. έως το πρωί της επόμενης μέρας. Η συμβολική φωταγώγηση θα πραγματοποιηθεί από την Ενωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Νομού Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και τον Δήμο Βόλου.

«Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος «ΕΑμΠΣ» είναι το μόνο αναγνωρισμένο σωματείο για την Μαγνησία και τις Βόρειες Σποράδες» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation ως Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Φέτος θα εορταστεί στις 30 Μαΐου και το σύνθημα της είναι «Η ζωή μου με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας». Το κοινοποιεί η διεθνής ομοσπονδία MSIF για την Παγκόσμια ημέρα 2012 με το μήνυμα: «Η διάγνωση της ΣΚΠ δεν σημαίνει το «τέλος» για όλα τα όνειρα της ζωής».

Στόχος της παγκόσμιας ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτήν τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν είναι μεταδοτική ασθένεια, δεν είναι κληρονομική πάθηση, δεν είναι ψυχική διαταραχή. Πρόκειται για αυτοάνοση νευροεκφυλιστική νόσο του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η αιτιολογία της δεν είναι γνωστή και όπως σε όλες τις αυτοάνοσες παθήσεις, ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του, αναγνωρίζοντας τα φυσιολογικά κύτταρα ως «εισβολείς».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης του κοινού για την Σκλήρυνση κατά πλάκας, ο τοπικός σύλλογος σε συνεργασία με φορείς διοργανώνουν την παραπάνω εκδήλωση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Η Ενωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Νομού Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων βρίσκεται στην διεύθυνση Μυτιλήνης και Κυρίλλου στη Νέα Ιωνία, δίπλα από το Βασδέκειο στάδιο. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 6986047137 και 6948407603.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου