ΤΟΠΙΚΑ

Μετεγκατάσταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ζητά ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος

μετεγκατάσταση-του-μουσείου-φυσικής-57740

Τη μετεγκατάσταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ζητά με αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η αναφορά έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς του Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό της πόλης τον Ιούλιο του 2012.

Πρόκειται για μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την προβολή των στοιχείων Φυσικής Ιστορίας της περιοχής του Βόλου και της Ελλάδας αλλά και την προώθηση της έρευνας σε επιστημονικό επίπεδο.

Το συγκεκριμένο Μουσείο ειναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και έχει δεχθεί μέχρι στιγμής πάνω από 13.000 επισκέπτες στην έκθεση του. Σεμινάρια, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται συνεχώς απευθυνόμενα σε ενήλικες και σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Από το Φεβρουάριο του 2015 έως και σήμερα υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία» υπό την αιγίδα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο οποίο έχουν συμμετάσχει ως τώρα 2631 μαθητές.

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το Μουσείο είναι συνολικής έκτασης 174τ.μ. και δεν επαρκεί. Σημαντικά απολιθώματα παραμένουν στους αποθηκευτικούς χώρους, αδυνατώντας να εκτεθούν στο κοινό, λόγω της στενότητας χώρου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας εχει αιτηθεί τη μίσθωση απο την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε) της διώροφης οικοδομής με υπόγειο που βρίσκεται επί της οδού Λαρίσης 215 στο Βόλο (πρώην κτήριο ΑΝΕΜ). το οποίο θα λύσει το πρόβλημα χώρου αλλα και θα δώσει ώθηση στην ήδη ανοδική πορεία του Μουσείου.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο οφείλει να μελετήσει την αίτηση μεταστέγασης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Βόλου, επιλύοντας έτσι το πρόβλημα χώρου που αποτελεί τη μοναδική τροχοπέδη στην εξέλιξή του και στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου