ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Π.Θ για τον ξυλοδαρμό της φοιτήτριας

ανακοίνωση-εξέδωσε-το-π-θ-για-τον-ξυλοδ-577175

Αναταραχή έχει προκαλέσει στους πανεπιστημιακούς κύκλους το πρωτοφανές περιστατικό με το φερόμενο ξυλοδαρμό 20χρονης φοιτήτριας από λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, εντός του πανεπιστημίου, λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ.

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε από φοιτητές και καθηγητές μπροστά σε ασανσέρ να καλεί σε βοήθεια, γεμάτη αίματα και σε ημιλιπόθυμη, μάλιστα, κατάσταση, γεγονός για το οποίο κατηγόρησε έναν 50χρονο διδάσκοντα σε σχολή του Πανεπιστημίου. Λίγο αργότερα, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, κατηγορούμενος για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Η φοιτήτρια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία καθηγητών του Πανεπιστημίου, μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε. Η 20χρονη πήγε αμέσως στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα του Βόλου και κατέθεσε μήνυση κατά του λέκτορα, τον οποίο κατηγορεί ότι τη χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο, την απείλησε και την εξύβρισε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα μέσα στο γραφείο του λέκτορα όπου τον είχε επισκεφθεί η φοιτήτρια. Ωστόσο, ο 50χρονος λέκτορας στράφηκε εναντίον τής φοιτήτριας, καταθέτοντας και ο ίδιος μήνυση, κατηγορώντας την για ψευδή καταμήνυση, απειλή και εξύβριση.

Στην Εισαγγελία Βόλου όπου παραπέμφθηκαν και οι δύο για να δικαστούν στο Αυτόφωρο, ο λέκτορας ζήτησε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του και το δικαστήριο αναβλήθηκε και για τους δύο, καθώς θα γίνει συνεκδίκαση των υποθέσεων, τη Δευτέρα στη μία μετά το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για την υπόθεση και αναφέρει πως αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης για να προβεί στις προσήκουσες ενέργειες.

«Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές επίθεση διοικητικού υπαλλήλου του ιδρύματος εναντίον της. Στις αρμόδιες αρχές έχουν κατατεθεί αμοιβαία μηνύσεις των εμπλεκομένων. Οι υποθέσεις θα εκδικαστούν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου παρακολουθεί με θλίψη την υπόθεση και αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης ώστε να προβεί αναλόγως σε όλες τις προσήκουσες ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου