ΤΟΠΙΚΑ

ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

καθαρη-νικη-πασοκ-851206

Με καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα κατέληγε σε μία διαφορά 4-4,2% από τη δεύτερη ΝΔ, αλλά και με κοντράστ συναισθημάτων λόγω της μεγάλης απόκλισης των αρχικών εκτιμήσεων των ΕΧΙΤ POLLS από τα αποτελέσματα που έβγαζε η κάλπη, ολοκληρώθηκαν χθες στη χώρα μας οι Ευρωεκλογές. Κύριο χαρακτηριστικό πάντως είναι η υψηλή αποχή, κοντά στο 50%, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Με καταμετρημένο το 55,90% των ψήφων το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 36,29%, αφήνοντας πίσω τη κυβερνώσα παράταξη με 33,50%. Στο 51,86% η συμμετοχή. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ, συγκεντρώνοντας 8%, ακολουθούμενο από τον ΛΑΟΣ με 7,01%, το ΣΥΡΙΖΑ με 4,6% και τους Οικολόγους-Πράσινους με 3,38%.

Στις 7 το απόγευμα όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων προέβλεπαν διαφορά κοντά στις 7 μονάδες, κάτι που δημιούργησε κλίμα έξαλλων πανηγυρισμών στα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα, κλίμα κατήφειας στη ΝΔ, αλλά και δηλώσεις υπουργών και βουλευτών από τα δύο κόμματα. Λίγη ώρα αργότερα έπρεπε να ανασκευασθούν, δεδομένου ότι οι αρχικές εκτιμήσεις είχαν ήδη αναθεωρηθεί θεαματικά και διαψευσθεί από τα πρώτα αποτελέσματα.
Η τελική διαφορά, που αναμενόταν να φθάσει κοντά ή λίγο πάνω από το 4%, ναι μεν προκάλεσε διαφορετικά συναισθήματα, αλλά δεν θέτει υπό αμφιοσβήτηση την καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ.
«Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί» είπε ο κ. Καραμανλής τα μεσάνυχτα από το Ζάππειο, ενώ έκανε λόγο για «συμπεριφορές στελεχών μας που μας στενοχώρησαν», δηλώνοντας ότι συνεχίζει «στο δρόμο της υπευθυνότητας.
Για «λαϊκή απαίτηση προσφυγής στις κάλπες για νέα κυβέρνηση, που επιβεβαιώθηκε από το χθεσινό αποτέλεσμα» έκανε λόγο ο Γ. Παπανδρέου, θέτοντας ευθέως θέμα δυσαρμονίας μεταξύ λαϊκής θέλησης και κυβέρνησης.
Σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Singular Logic Γ. Καρακαδά για τα αποτελέσματα των σημερινών Ευρωεκλογών, το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό περίπου στο 37% και με διαφορά από τη ΝΔ περίπου στο 4,2%.

Ποιοι εκλέγονται

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γιαννάκου Μαριορή (Μαριέττα, Κράτσα Ρόδη, Παπαστάμκος Γεώργιος, Πουπάκης Κωνσταντίνος, Σκυλακάκης Θεόδωρος, Κουμουτσάκος Γεώργιος
Παπανικολάου Γεώργιος, Τσουκαλάς Ιωάννης

ΠΑΣΟΚ
Παπακωνσταντίνου Γιώργος, Ράπτη Συλβάνα, Λαμπρινίδης Σταύρος
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη Χρυσούλα, Σταυρακάκης Γιώργος, Κοππά Μαριλένα
Ποδηματά Άννυ, Αρσένης Κρίτωνας

KKE
Παφίλης Θανάσης, Τούσσας Γιώργος

ΣΥΡΙΖΑ
Χουντής Νίκος

ΛΑΟΣ
Τζαβέλλα Φερονίκη, Πλεύρης Αθανάσιος

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Τρεμόπουλος Μιχάλης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου