ΤΟΠΙΚΑ

Νέο ενεργειακό έργο στην Αλγερία για τη ΜΕΤΚΑ

νέο-ενεργειακό-έργο-στην-αλγερία-για-τ-576718

Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. ανακοίνωσε χθες την υπογραφή νέου συμβολαίου με την Société Algérienne deProduction de l’Electricité (SPE Spa), σε κοινοπραξία με την General Electric.

Πρόκειται για το τέταρτο μεγάλο έργο που αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ στην Αλγερία, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη στις σημαντικότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αναθέτων φορέας είναι η Société Algérienne de Production de l’Electricité (SPE Spa). Η SPE ανήκει στον όμιλο Sonelgaz, το μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας της Αλγερίας, ενώ ανάδοχος είναι η κοινοπραξία General Electric – METKA ΑΕ. Το έργο θα γίνει στην Αλγερία και αφορά σε μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανοικτού κύκλου, με τρεις αεριοστρόβιλους και καύσιμο φυσικό αέριο και diesel (dual fuel), συνολικής ισχύος 590,726 MW σε τοπικές συνθήκες. Η συνολική αξία του συμβολαίου για την κοινοπραξία είναι 348.717.350 ευρώ συν DZD 2.587.539.691 (περίπου 372 εκατ. ευρώ συνολικά), με το μερίδιο της ΜΕΤΚΑ στο 47% επί του συνόλου.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 16,5 μήνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου