ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλες πιθανότητες να «ντυθεί» στα λευκά αρχές Δεκεμβρίου

μεγάλες-πιθανότητες-να-ντυθεί-στα-λ-576684

Να δουν «άσπρη μέρα» στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου ευελπιστούν οι επαγγελματίες που εργάζονται σε αυτό και απεύχονται να ζήσουν την περσινή κατάσταση, όταν η προσέλευση ήταν μειωμένη κατά 40%, όπως επίσης και οι τζίροι τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Σήμερα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα συντήρησης για την ασφαλή λειτουργία του. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια το Χιονοδρομικό Πηλίουανοίγει για την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς νωρίτερα δεν έχει πέσει χιόνι.
Ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», της εταιρείας που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο κ. Φίλιππος Χήρας, επισημαίνει ότι η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολή για το χιονοδρομικό, καθώς το χιόνι που έπεσε ήταν λίγο και όχι καλής ποιότητας, με αποτέλεσμα αυτό τα έχει επιπτώσεις στον τζίρο των επιχειρηματιών, αλλά και στην προσέλευση του κόσμου.

«Ελπίζουμε φέτος να πράγματα να πάνε καλύτερα για το Χιονοδρομικό Κέντρο από θέμα χιονιού, και να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Πέρσι στις πίστες το χιόνι ήταν οριακό. Ο απολογισμός της περσινής χρονιάς για το Χιονοδρομικό Κέντρο ήταν να έχουμε μειωμένη προσέλευση επισκεπτών κατά 40%, ενώ επίσης οι τζίροι ήταν μειωμένοι αρκετά, καθώς έγιναν ακυρώσεις σε πολλές κρατήσεις», επισημαίνει ο κ. Χήρας.

Επίσης, ο κ. Χήρας προσθέτει: «σε κάθε περίπτωση για την καλή λειτουργία του Χιονοδρομικού πρέπει να έχουμε σύμμαχό μας τον άσχημο καιρό, καθώς η μη λειτουργία του την περίοδο των εορτών θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο τόσο στο ίδιο το Κέντρο, όσο και στο γενικότερο τουρισμό του Πηλίου».

Αξίζει να αναφερθεί ότι και φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, θα διατηρήσει χαμηλές τιμές και προσιτές για όλους, αντίθετα με τα άλλα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας. Παράλληλα για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, άνεργοι κ.α.) θα υπάρχει μειωμένο εισιτήριο.

Προβλέπονται χιόνια

μέσα στο Δεκέμβριο

Μεγάλες πιθανότητες να «ντυθεί» το Χιονοδρομικό του Πηλίου στα λευκά στις 8 με 10 Δεκεμβρίου προβλέπει ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης. Ενημερώνει, ωστόσο, ότι ο καιρός τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος και χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου