ΤΟΠΙΚΑ

Υπολειτουργούν ιατρεία

υπολειτουργούν-ιατρεία-576540

Μόνο για δέκα ημέρες μέσα στο μήνα λειτουργούν τα Περιφερειακά Ιατρεία σε Κισσό και Τσαγκαράδα, με αποτέλεσμα αυτή η κατάσταση να έχει δημιουργήσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Οι δύο γιατροί τις περισσότερες ημέρες του μήνα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, είτε για πρωινά ιατρεία, είτε για εφημερίες και γι’ αυτό οι κάτοικοι των δύο περιοχών πολλές φορές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κλειδωμένες πόρτες των ιατρείων…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Την ίδια στιγμή η Δημοτική Σύμβουλος της ομάδας της μείζονος μειοψηφίας κ. Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, καταγγέλλει το γεγονός ότι το ιατρείο του Κισσού λειτουργεί χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει φροντίσει, όπως αναφέρει, έτσι ώστε να εξοπλιστεί το ιατρείο μέσα από κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

«Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου πραγματικά δεν φρόντισε ώστε να υποβληθεί πρόταση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να ενταχθεί ο εξοπλισμός του Περιφερειακού Ιατρείου Κισσού σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα», αναφέρει η κ. Χριστοδούλου προσθέτοντας: «σήμερα το ιατρείο στον Κισσό λειτουργεί χωρίς τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό και γι’ αυτό η τοπική κοινωνία εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με το πόσο είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των ασθενών», σημειώνει η ίδια .

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου, κ. Θοδωρής Μπρίζης, αναφέρει ότι το βασικό πρόβλημα σήμερα, τόσο του Περιφερειακού Ιατρείου στον Κισσό όσο και του Περιφερειακού Ιατρείου Τσαγκαράδας, είναι το θέμα της λειτουργίας τους, καθώς δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός και δευτερευόντως το θέμα του εξοπλισμού. «Ακόμη και εάν στα Περιφερειακά Ιατρεία υπήρχαν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα, θα ήταν άχρηστα από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν γιατροί. Γι’ αυτό πρέπει πρώτα να βρεθεί λύση στο θέμα των ιατρών. Ουσιαστικά σήμερα οι γιατροί βρίσκονται στα Περιφερειακά Ιατρεία περίπου 10 ημέρες μέσα στο μήνα και έτσι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Το προηγούμενο διάστημα παλεύαμε να έρθουν γιατροί στις δύο περιοχές και σήμερα παλεύουμε να βρίσκονται στα ιατρεία περισσότερες ημέρες», καταλήγει ο κ. Μπρίζης.

Τέλος, η κ. Χριστοδούλου επισημαίνει ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού ανακαινίστηκε πλήρως το 2008 μέσα από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τη Δημοτική Αρχή για τον εξοπλισμό του. «Είναι λυπηρό να βλέπουμε ένα καινούργιο κτίριο να ρημάζει έτσι, τη στιγμή που για το συγκεκριμένο ιατρείο προβλέπονται τέσσερις θέσεις γιατρών. Το δικό μας ερώτημα είναι γιατί η Δημοτική Αρχή δεν εντάσσει την προμήθεια του ιατρικού εξοπλισμού για το περιφερειακό ιατρείο Κισσού στον προγραμματισμό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ)», καταλήγει η κ. Τζωρτζίνα Χριστοδούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου