ΤΟΠΙΚΑ

«Μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ανάχωμα στο ΠΑΣΟΚ»

μόνο-ο-λα-ο-σ-είναι-ανάχωμα-στο-πασοκ-851206

Υποκριτική η στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο θέμα των μεταναστών, διατείνεται ο βουλευτής Λάρισας

Η άνοδος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού μόνο τυχαία δεν είναι, όπως παρατηρεί ο βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ .

Ο κ. Ροντούλης χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά στους μετανάστες και αποδίδει το ενδιαφέρον τους στην εκλογική καθίζηση της Ν.Δ. αφενός και, αφετέρου, στην απώλεια ψήφων που είχε και το ΠΑΣΟΚ παρόλο ότι κέρδισε με 4,4% στις Ευρωεκλογές.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις όταν αναφέρεται στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, αφού κάνει λόγο για “βαρόνους και βαρονέτους” που έχουν εγκλωβίσει τον πρωθυπουργό, ενώ με απίστευτη αυτοπεποίθηση υποστηρίζει ότι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να εμποδίσει την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.

Παίρνει σαφή θέση στα όσα ακούστηκαν περί “πολυκατοικίας και άλλης γειτονιάς”, ενώ δεν αφήνει ασχολίαστα τα όσα καταλόγισε εις βάρος του ΛΑ.Ο.Σ η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι από τους νικητές αυτής της αναμέτρησης. Ψήφος διαμαρτυρίας ή εμπιστοσύνης στις θέσεις σας;

Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, εμείς είχαμε δύο πλεονεκτήματα. Το πρώτο πλεονέκτημά μας ήταν η προγενέστερη θητεία του προέδρου μας Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή. Επιπλέον ο κόσμος πείστηκε ότι μία ψήφος στον ΛΑ.Ο.Σ δεν είναι ψήφος χαμένη, αλλά ψήφος που προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.
Επίσης είχαμε το πλεονέκτημα, όταν οι άλλοι ασχολούνταν με παπαγαλάκια και βαρβάρους, εμείς καθημερινά αναδεικνύαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης στην καθημερινότητά του. Προσπαθήσαμε να φέρουμε στο δημόσιο διάλογο σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν στο λαό. Ήμασταν οι μόνοι που θέσαμε μετ΄ επιτάσεως το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που ζητούσαμε να ανοίξει μία συζήτηση για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας μετά το 2013. Ήμασταν επίσης οι μόνοι που εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την ένταξη ή μη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν οι άλλοι προκαλούσαν τη θυμηδία στο εκλογικό σώμα με τα έωλα επιχειρήματά τους, ο ΛΑ.Ο.Σ μιλούσε στην καρδιά του πολίτη. Αυτό εκτιμήθηκε και έτσι τα ποσοστά μας αυξήθηκαν. Αυτό δείχνει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ έχει αναπτύξει μία δυναμική, ακούει ο πολίτης την επιχειρηματολογία μας. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τις κινήσεις που κάνουν άλλα κόμματα, προκειμένου να υφαρπάξουν την πολιτική ατζέντα του ΛΑ.Ο.Σ…

Εννοείτε προφανώς την κυβέρνηση, που τις τελευταίες μέρες ανακοίνωσε εσπευσμένα μέτρα για την λαθρομετανάστευση…

Όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, που τις τελευταίες μέρες ασχολείται με τους μετανάστες. Εμείς δεν ενοχλούμαστε από αυτό, διότι είναι θετικό να υιοθετούνται οι προτάσεις μας, όμως ρωτάμε τους πολίτες: ”Θα ακολουθήσει αυτούς που υποκρίνονται πολιτικά μετά το στραπάτσο που έπαθαν στην κάλπη ή θα ακολουθήσει τους γνήσιους εκφραστές των προβληματισμών, που τόσο καιρό έχει ο ίδιος ο πολίτης;
Ο λαός είναι σίγουρο ότι θα δει ποιοι τόσο καιρό τον αποπροσανατόλιζαν και μετά την καθίζηση των εκλογικών τους αποτελεσμάτων ανέκρουσαν πρύμνα…

Πάντως, κύριε Ροντούλη, οι πολίτες έχουν μπερδευτεί με τον ΛΑ.Ο.Σ. Φάνηκε κάποια στιγμή ότι επιδιώκατε να γίνετε “΄συγκάτοικοι” με τη Ν.Δ στην ίδια πολυκατοικία. Μετά ο πρόεδρός σας μίλησε για “μετακόμιση σε άλλη γειτονιά”. Τι από όλα αυτά ισχύει τελικά;

Η Ν.Δ., κοιτάξτε, προσπαθεί να στοιχηθεί με την πολιτική ατζέντα του ΛΑ.Ο.Σ για να υφαρπάξουν τις προτάσεις μας. Όσον αφορά στην «συγκατοίκηση» και όλα τα άλλα που ακούγονται: Εμείς θέλουμε να δείξουμε ότι δεν έχουμε τίποτα με τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. “Τα έχουμε” όμως με τον κ. Καραμανλή και τους πέριξ αυτού, τα ηγετικά κλιμάκια, που έχουν δημιουργήσει όλοι μαζί μία ροτόντα, κάθονται οι βαρόνοι και οι βαρονέτοι – όπως στην οικογενειοκρατία- έχουν εγκλωβίσει και βραχυκυκλώσει τον κ. Καραμανλή και δεν τον αφήνουν να δει ξεκάθαρα ότι επελαύνει το ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία. Εμείς λοιπόν ως ΛΑ.Ο.Σ τους λέμε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, διότι είναι κουφοί. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, έστω και μόνος του, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προκειμένου να αποφευχθεί η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με τον Γιώργο Παπανδρέου, αντιθέτως είναι και ιδιαιτέρως συμπαθής, αλλά γιατί θεωρούμε ότι μία διακυβέρνηση της χώρας από το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” και τα συνοδά στοιχεία, θα είναι ολίσθημα για τη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο, κύριε Ροντούλη, δηλώνει έτοιμο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Κέρδισε ήδη μία καθαρή διαφορά 4,4% στις Ευρωεκλογές…

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο. Απλά ανεβάζει τα εκλογικά του ποσοστά -αν και χάνει σε απόλυτους αριθμούς, στις Ευρωεκλογές μόνο 850.000 ψήφους- μόνο και μόνο επειδή πέφτει η Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει αυτοφυής δυναμική στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για να επανακάμψει στην εξουσία. Η ακατάσχετη φθορά της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί τη διαφορά.
Ποιος είναι αυτός που μπορεί να ανακόψει την πορεία του ΠΑΣΟΚ; Όχι ο Καραμανλής, αλλά εμείς που είμαστε ο αξιόπιστος πόλος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και αφού είπαμε ότι η πολυκατοικία μπάζει, τα σιφόνια έχουν σπάσει και τα τρωκτικά αλωνίζουν, να πάρουμε τα μπογαλάκια μας, να πάμε στην ίδια γειτονιά σε μία άλλη μονοκατοικία, προκειμένου να στέλνουμε τα μηνύματά μας σε όλους τους Ελληνες. Δεν θέλουμε παρωχημένες ταμπέλες δεξιών και αριστερών, γι’ αυτό και προωθούμε την άποψη του πατριωτικού παρεμβατισμού… σε όλους τους τομείς.

Σχόλιο για Παπαρήγα για αντικομμουνισμό…

Είναι κατανοητή η αντίδρασή της. Το ΚΚΕ έχασε 150.000 ψήφους σε απόλυτους αριθμούς. Πού πήγαν αυτοί οι ψήφοι; Πήγαν αρκετοί στον ΛΑ.Ο.Σ. Εάν ρωτήσεις έναν οικοδόμο ή έναν αργάτη γης ή έναν άνεργο να σου μιλήσει για τα προβλήματά του, θα παραδεχτεί ότι οι μετανάστες που εργάζονται στην Ελλάδα αποτελούν μία από τις αιτίες της αύξησης της ανεργίας. Η κ. Παπαρήγα εμφανιζόταν ένθερμος οπαδός των μεταναστών. Εμείς εξαρχής είχαμε πάρει άλλη θέση και αυτό το επιβράβευσαν οι πολίτες.
Γύρισε την πλάτη στο ΚΚΕ γι’ αυτό το θέμα. Η αντίδραση της Παπαρήγα ήταν απαράδεκτη. Πρέπει να περιχαρακώσει τη βάση της. Ας απαντήσει όμως, πώς είναι δυνατόν να κατηγορεί τον Καρατζαφέρη, όταν ήταν από αυτούς στην Ευρωβουλή που είχαν καταψηφίσει την πρόταση να εξισωθεί το ΚΚΕ με το φασισμό;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου