ΤΟΠΙΚΑ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια εκδρομέων που χάθηκαν… στο Φράγμα Παναγιώτικο

αίσιο-τέλος-είχε-η-περιπέτεια-εκδρομέ-576350

Αίσιο τέλος, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είχε η περιπέτεια μίας παρέας νεαρών εκδρομέων, οι οποίοι θέλησαν να εξερευνήσουν τα μονοπάτια του Πηλίου, έχασαν όμως τον προσανατολισμό τους και χάθηκαν στην αγροτική περιοχή κοντά στο Φράγμα Παναγιώτικο.

Η μικρή «οδύσσεια» για την παρέα πέντε παιδιών, δύο αγοριών και τριών κοριτσιών που ταξίδεψαν από την Αθήνα στις Μηλιές για το τριήμερο, ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα. Εχοντας ακούσει για τον περιπατητικό τουρισμό και τις ομορφιές των μονοπατιών της περιοχής, ξεκίνησαν από τις Μηλιές με προορισμό το Φράγμα Παναγιώτικο. Αφησαν στον κεντρικό δρόμο το αυτοκίνητό τους και συνέχισαν με τα πόδια θέλοντας να απολαύσουν την πεζοπορία στη φύση.

Ομως κάποια στιγμή έχασαν τον προσανατολισμό τους. Στην αρχή όπως ήταν φυσικό φοβήθηκαν καθώς είχε αρχίσει ήδη να σουρουπώνει. Ηταν ωστόσο τυχεροί διότι είχαν μαζί τους κινητά και αμέσως έσπευσαν να ενημερώσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο Κέντρο επιχειρήσεων όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός.

Επτά άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία οχήματα, δύο από τον Βόλο και ένα από την Αργαλαστή, αφού συνέστησαν στην παρέα των παιδιών να παραμείνει ψύχραιμη, έσπευσαν στην περιοχή προς βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες η παρέα των παιδιών εντοπίστηκε μισή ώρα αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση και έτσι η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, αν και σίγουρα θα θυμούνται για πολύ καιρό την «οδύσσεια» που έζησαν για λίγο έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους μέσα στο δάσος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου