ΤΟΠΙΚΑ

Νέος αστυνομικός διευθυντής

νέος-αστυνομικός-διευθυντής-5771

Στην Ασφάλεια Αττικής, όπου αναλαμβάνει καθήκοντα υποδιευθυντή, μετατίθεται ο απερχόμενος Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Απ. Αλαμάνας, ο οποίος στις πρόσφατες κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας πήρε τον βαθμό του ταξιάρχου.

Ο Απ. Αλαμάνας τον περασμένο Ιούλιο, αναλαμβάνοντας επικεφαλής της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης επέστρεψε στη γενέτειρά του, από όπου απουσίαζε ως επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής στην Ευρωπαϊκή Αστυνομία-Europol στη Χάγη της Ολλανδίας και στη συνέχεια ως προϊστάμενος του Επιτελείου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Με αρκετές επιτυχίες κατά της εγκληματικότητας στο ενεργητικό του, τοποθετείται στην Ασφάλεια Αττικής, δίνοντας τη σκυτάλη στον Αστυνομικό Διευθυντή Γιώργο Ταμβάκη

Ο νέος αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας αποφοίτησε το 1989 από τη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, και υπηρέτησε ως διοικητής τμημάτων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λάρισας, Εβρου, Φλώρινας, Κοζάνης και Μαγνησίας. Στη Μαγνησία διετέλεσε διοικητής στα Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας, Αγορανομίας, Περιφέρειας, Ν. Ιωνίας και Ασφάλειας Βόλου.

Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ έχει κάνει μετεκπαιδεύσεις για στελέχη της Αστυνομίας και για θέματα ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γιώργος Ταμβάκης είναι προπονητής της Ομοσπονδίας Tae Kwon Do και διετέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας στο άθλημα.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αναμένεται να γίνει αύριο Τετάρτη.

Στη θέση του Α’ υποδιευθυντή τοποθετείται ο μέχρι πρότινος Β’ υποδιευθυντής Βασίλης Γιαννουλής, ενώ Β’ υποδιευθυντής θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας Γιάννης Τόλιας, ο οποίος κρίθηκε προακτέος στο βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.

Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας τοποθετείται ο μέχρι πρότινος υποδιοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Βασίλης Καραΐσκος, ο οποίος προήχθη σε αστυνομικός υποδιευθυντής, ενώ στη θέση του υποδιοικητή της Ασφάλειας τοποθετείται ο Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο οποίος επίσης προήχθη στο βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου