ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι υποβιβασμοί και συγχωνεύσεις

νέοι-υποβιβασμοί-και-συγχωνεύσεις-576297

Αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη της Μαγνησίας, περιλαμβάνουν οι προτάσεις που πρόκειται σήμερα να καταθέσουν οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύστημα survey του Υπουργείου Παιδείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Περί τους 20 υποβιβασμούς σχολικών μονάδων και ενδεχόμενα συγχώνευσης δύο σχολείων σε ένα στην περιοχή του Πηλίου, αναμένεται -κατά πληροφορίες- να περιλαμβάνει η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας παραλήφθηκε στις αρχές του μήνα από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το διάστημα που προηγήθηκε, οι διευθύνσεις ήρθαν σε επαφή με Δημάρχους, σχολικούς συμβούλους και εκπαιδευτικούς, πριν αποφασίσουν για τις… πινελιές που θα βάλουν στο σχολικό «πίνακα».

Ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς και μετατροπές σε σχολικές μονάδες, καλούνται να εισηγηθούν οι Διευθυντές των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης, καταχωρώντας τις προτάσεις τους στο σύστημα survey έως και σήμερα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες θέλουν το σχολικό χάρτη σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μένει ως έχει. Οι αλλαγές που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται ότι δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω ανακατατάξεις. Έτσι και φέτος, η πρόταση αναμένεται να είναι ουδέτερη, όπως άλλωστε και την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Ωστόσο, γενικό συμμάζεμα φαίνεται να επιχειρείται σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 20 σχολικές μονάδες στην περιφέρεια του νομού αλλά και στο κέντρο του Βόλου, να λειτουργούν οργανικά με περισσότερα τμήματα από όσα έχουν ανάγκη. Υποβιβασμοί σχολικών μονάδων, θεωρούνται βέβαιοι στην πρόταση της Πρωτοβάθμιας, ενώ μέχρι τελευταία στιγμή φαίνεται να εξετάζεται πρόταση για τη συγχώνευση δύο σχολικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.

Σε κάθε περίπτωση, τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν επί των προτάσεων έως τις 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου στη συνέχεια και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να καταθέσει ηλεκτρονικά τη συνολική πρόταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου