ΤΟΠΙΚΑ

Νεαροί Βολιώτες που νόσησαν βρέθηκαν ξανά θετικοί

νεαροί-βολιώτες-που-νόσησαν-βρέθηκαν-575832

Παραμένει η επιφυλακή, παρά την πρόσκαιρη μείωση κρουσμάτων – Υψηλή θετικότητα έδειξαν τα χθεσινά rapid tests

Μπροστά στο φαινόμενο νεολαίοι που νόσησαν πριν από έναν χρόνο να νοσούν ξανά από κορονοϊό, βρέθηκαν γιατροί του νοσοκομείου Βόλου τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το τελευταίο 20ήμερο καταγράφηκαν τουλάχιστον τρία περιστατικά νεαρών ατόμων, ηλικίας από 22 έως 35 χρόνων, οι οποίοι ενώ είχαν βρεθεί πέρυσι θετικοί και αρνητικοποιήθηκαν, νόσησαν ξανά πριν από λίγες εβδομάδες.

Η επαναμόλυνσή τους βεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια διενέργειας self test που πλέον είναι υποχρεωτικό στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ελέγχεται η επιδημιολογική εικόνα στους χώρους εργασίας.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί ξανά και οι οποίοι λόγω του νεαρού της ηλικίας συνήθως δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτωματολογία.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις οι νεολαίοι είναι ασυμπτωματικοί. Δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα και αυτό βοηθάει για να ξεπεράσουν τη νόσο πιο εύκολα. Το μοναδικό όπλο που έχουν για να αποφύγουν μία επαναμόλυνση είναι ο εμβολιασμός. Για αυτό και όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι επιβεβλημένο να εμβολιαστούν για να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα απέναντι σε έναν ιό που έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός», σχολίασε σχετικά ο καθηγητής.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί στο νοσοκομείο παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς μπορεί μεν να έχουν μειωθεί οι νοσηλείες στις κλινικές κορονοϊού, η ΜΕΘ covid όμως είναι πάλι «γεμάτη». Στη Μονάδα οι ασθενείς είναι ηλικίας από 43 έως 75 ετών.

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, οι δυο εκ των οποίων είναι 54 και 55 ετών. Στην Α’ κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 19 ασθενείς και στη Β’ Κλινική 20 ασθενείς.

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα στη Μαγνησία, αριθμός σχετικά μειωμένος συγκριτικά με τις μολύνσεις που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Υψηλή θετικότητα στα rapid tests

Σε ό,τι αφορά στα δωρεάν rapid tests τη χθεσινή ημέρα, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο διενεργήθηκαν σε 374 άτομα και βρέθηκαν 17 θετικά, στην πλατεία Ελευθερίας σε 289 άτομα και βρέθηκαν 2 θετικά, στην Παναγία Γορίτσα σε 79 άτομα και όλα ήταν αρνητικά, ενώ στον Αλμυρό σε 60 και βρέθηκαν 2 θετικά.
Σήμερα Σάββατο δωρεάν rapid test θα γίνουν στον Άνω Βόλο, από 09:00 έως 14:00.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου