ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά αρχειακού υλικού στην 32η Ταξιαρχία από τον Αλ. Βούλγαρη

δωρεά-αρχειακού-υλικού-στην-32η-ταξιαρχ-575763

Ο πρώην Δήμαρχος Βόλου και πρώην Βουλευτής Μαγνησίας, Αλέκος Βούλγαρης την Τετάρτη 26 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του Διοικητού Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ταξιάρχου Δρόσου Δημητρίου επισκέφτηκε το στρατόπεδο «Ν. Γεωργούλα».

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν η παράδοση έντυπου υλικού και δημοσιευμάτων που αφορούσαν στην ζωή, στην δραστηριότητα και δράση του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Νικολάου Γεωργούλα προς τιμή του οποίου δόθηκε το όνομα στο στρατόπεδο.

Ο Αλέκος Βούλγαρης, ως ανιψιός του Νικολάου Γεωργούλα, παρέδωσε τα έντυπα και τα δημοσιεύματα στον Ταξίαρχο, ο οποίος του επεφύλαξε μια ένθερμη υποδοχή και τον ξενάγησε στο Μουσείο του Ν. Γεωργούλα, όπου φιλοξενούνται όλα τα προσωπικά του αντικείμενα (στρατιωτική στολή, παράσημα κ.ά.).

Ο Διοικητής της Ταξιαρχίας, ευχαρίστησε τον Αλέκο Βούλγαρη για τα σημαντικά έντυπα τα οποία θα κοσμούν το μουσείο και του χάρισε ένα καπέλο των πεζοναυτών, ως ένδειξη εκτίμησης της προσφοράς του.

Τον Αλέκο Βούλγαρη, συνόδευσε στην Ταξιαρχία ο φίλος και πρώην συνεργάτης του, Γιώργος Κοσμίδης Αξιωματικός ΕΑ της Αεροπορίας Στρατού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου