ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τον υφ. Εξωτερικών και τον Πρέσβη της Μολδαβίας

συνάντηση-του-κων-μαραβέγια-με-τον-υφ-575703

Το ζήτημα της ασφαλούς πρόσβασης πολιτών από την Μολδαβία στη χώρα μας, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης και ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με τον πρέσβη της Μολδαβίας κ. Anatol Vangheli. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόξενος της Μολδαβίας στην Ελλάδα κ. Mihai Neamtu

Ο κ. Vangheli ζήτησε να υπάρχει πρόσβαση για τους πολίτες της χώρας του σε τουριστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς η Μολδαβία διαθέτει, όπως είπε, επαρκή υγειονομική θωράκιση λόγω της μαζικότητας του εμβολιασμού, γεγονός που έχει συμβάλει και στη διατήρηση του αριθμού κρουσμάτων covid σε πολύ χαμηλά επίπεδα. H χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι μία δυνατότητα που θα βοηθούσε στις μετακινήσεις εντός Ε.Ε., όπως τονίστηκε.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι θεωρεί δίκαιο το αίτημα και σημείωσε ότι η επικαιροποίηση της λίστας ασφαλών χωρών γίνεται ανά 15 ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα δεδομένα και το αίτημα στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Τουρισμού.

Το δίκαιο αίτημα της φίλιας χώρας θα μεταφέρει και ο βουλευτής Κ. Μαραβέγιας, ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου