ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσηκώθηκαν οι ιδιοκτήτες μπαρ στη Σκιάθο

ξεσηκώθηκαν-οι-ιδιοκτήτες-μπαρ-στη-σκ-851206

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες τα μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Ψυχαγωγίας και Διασκέδασης Σκιάθου, τα οποία έκλεισαν για ένα 24ωρο τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να καταστήσουν γνωστά τα προβλήματά τους. Τα παραλιακά μπαράκια και τα κλαμπ του νησιού, παρέμειναν χθες κλειστά, ενώ το ίδιο βράδυ διοργάνωσαν πάρτι διαμαρτυρίας στο λιμάνι του νησιού, με την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ξενοδόχων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης της Σκιάθου. Στο μεταξύ χθες το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας πραγματοποίησαν πορεία έως το Αστυνομικό Τμήμα της Σκιάθου, όπου επέδωσαν στους ιθύνοντες γραπτή ανακοίνωση με τα αιτήματά τους, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για «τις αλλεπάλληλες μηνύσεις που δέχονται». Στην γραπτή ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου επισημαίνουν, ειδικότερα, μεταξύ άλλων: “Διαμαρτυρόμαστε έντονα, κλείνοντας τα κέντρα αναψυχής για μια μέρα (μπαράκια και Club), ζητώντας να μην αναγνωρίζονται οι μηνύσεις πριν την εκδίκασή τους» και «την προάσπισή μας στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη που δίνουμε στο νησί. Να σταματήσει η δίωξή μας» επισημαίνουν από κοινού 25 καταστηματάρχες της Σκιάθου και 500 εργαζόμενοι στα καταστήματά τους.
Στόχος των μελών του Συλλόγου, τα οποία ανάρτησαν ενημερωτικές αφίσες και έντυπο υλικό, είναι η κοινοποίηση των αιτημάτων τους και προς την κατεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Μίρκα Τσιφλίδου «έκλεισαν συμβολικά χθες τα καφέ-μπαρ στο Παλιό Λιμάνι και τα κλαμπ που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του λιμανιού, αναρτήσαμε μαύρες σημαίες και πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση και πορεία για να κοινοποιήσουμε στην Αστυνομία την έγγραφη διαμαρτυρία μας. Αν δεν εισακουστούμε, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Τα μαγαζιά μας, καταλήγει η κ. Τσιφλίδου, συντηρούν αυτή την στιγμή περισσότερες από 300 οικογένειες, δουλεύουμε δύο μήνες για να ζήσουμε όλο το χρόνο, αλλά οι υπάρχουσες συνθήκες δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε. Στη διάρκεια δύο εβδομάδων λειτουργίας των κλαμπ, καταλήγει η κ. Τσιφλίδου, υπάρχουν 8-10 μηνύσεις για το καθένα και κατά συνέπεια βιώνουμε μια ψυχοφθόρα κατάσταση, ειδικά την φετινή χρονιά, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους».
Το συγκεκριμένο θέμα, τα αιτήματα δηλαδή του Συλλόγου Καταστημάτων Ψυχαγωγίας και Διασκέδασης, θα συζητηθεί στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, παρουσία των φορέων του νησιού. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης, «όλοι οι Σκιαθίτες μαζί προσπαθούμε από κοινού για το καλό του νησιού, να το αναβαθμίσουμε και να δώσουμε παροχές και ασφάλεια στον κόσμο. Τα μαγαζιά έχουν αναβαθμιστεί, έχουν τοποθετήσει στους εσωτερικούς χώρους τα ηχεία, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα και όλοι μαζί, Δημοτικό Συμβούλιο και Αστυνομία επαγρυπνούμε για την ασφάλεια των παιδιών που έρχονται στην Σκιάθο για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και να διασκεδάσουν». Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει στο σημείο αυτό ο κ. Πλωμαρίτης «πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, να παρέμβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Εσωτερικών και να διαμορφωθούν νέα δεδομένα, ανάλογα με το ύφος και τις ανάγκες κάθε περιοχής» κατ’ αντιστοιχία με το νέο χωροταξικό σχέδιο που θεσπίστηκε για τον τουρισμό, δηλώνοντας παράλληλα “τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στα αιτήματα των επιχειρηματιών του νησιού”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου