ΤΟΠΙΚΑ

«Νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

νέο-χτύπημα-στα-εργασιακά-δικαιώματ-5756

Νέο χτύπημα στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών συνιστά σύμφωνα με το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ το υπουργείο με τη συγκεκριμένη τροπολογία καταργεί τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της πληροφορικής και των φυσικών επιστημών στα εργαστήρια των Γυμνασίων και των Λυκείων και περιορίζει τις ώρες για τους υπεύθυνους εργαστηρίων στην Τεχνική Εκπαίδευση.

Παραμένει το καθεστώς της μη ύπαρξης υπευθύνων εργαστηρίων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρότι αποτελεί αναγκαιότητα για την υποστήριξη της μορφωτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας.

«Το μέτρο αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των δραματικών περικοπών σε προσωπικό. Υποβαθμίζει το ρόλο των εργαστηρίων, του πειράματος μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς τη χαρακτηρίζει ως άλλη μια εξωδιδακτική δραστηριότητα. Δεν δεχόμαστε το παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που ψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των Επιχειρηματικών Ομίλων, προσπαθεί να βγάλει και από τη «μύγα ξύγκι» κόβοντας ώρες απ’ όπου μπορεί περιορίζοντας πλευρές της λειτουργίας των σχολικών μονάδων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας που ζητά ακύρωση της νομοθετικής ρύθμισης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου