ΤΟΠΙΚΑ

Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία!

κεραυνός-χτύπησε-πολυκατοικία-851206

Από θαύμα σώθηκαν ένοικοι τριώροφης οικίας στη Νέα Ιωνία από κεραυνό που έπεσε στην ταράτσα του οικήματος το απόγευμα της Κυριακής, όταν ξέσπασε πρωτοφανές μπουρίνι στο Βόλο. Ευθύνες θα αναζητήσει η ιδιοκτήτρια Μαρία Δόλγηρα.

Σοκαρισμένοι είναι ακόμα οι ένοικοι οικίας στη Νέα Ιωνία, στην οδό Κρήτης 59. Το απόγευμα της Κυριακής κεραυνός χτύπησε το σπίτι τους, σπέρνοντας τον πανικό τόσο στους ιδιοκτήτες, όσο και στους περίοικους.

Ήταν λίγο πριν τις 4:00 το απόγευμα της Κυριακής, όταν ξέσπασε μπουρίνι πρωτοφανούς έντασης στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας διάρκειας μιάμιση περίπου ώρας. Γύρω στις 5:00 συνέβη το απίστευτο περιστατικό.

Η κ. Δόλγηρα και η οικογένεια της δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν λίγο μετά τις έξι που σταμάτησε η βροχή ανέβηκαν στην ταράτσα και αντίκρισαν το θερμοσίφωνα κομματισμένο.

Η ίδια, περιγράφοντας το απίστευτο αυτό περιστατικό, τονίζει πως «στην αρχή δεν το καταλάβαμε, μετά βέβαια ακούσαμε κάτι τζάμια και άλλα κομμάτια από το θερμοσίφωνα που πέσανε και καταλάβαμε. Οταν σταμάτησε η βροχή, ανεβήκαμε να δούμε τι συμβαίνει και αντικρίσαμε αυτές τις εικόνες».

Και οι γείτονες όμως οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού επισήμαναν πως μόλις έπεσε ο κεραυνός εκτοξεύονταν κομμάτια στους απέναντι δρόμους.

«Δεν έχω ακόμα συνέλθει. Μόνο και στη σκέψη πως εκείνη την ώρα κάποιος από την οικογένειά μας θα μπορούσε να είναι στο μπάνιο ανατριχιάζω», λέει συγκλονισμένη η κ. Δόλγηρα.

Ο κεραυνός εκτός από το θερμοσίφωνα κατέστρεψε τρεις τηλεοράσεις και το μόντεμ του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ η κ. Δόλγηρα ακόμη εξετάζει τυχόν ζημιές σε ολόκληρο το ηλεκτρολογικό δίκτυο του σπιτιού.

Να αναφερθεί πως η οικογένεια τής κ. Δόλγηρα θα αναζητήσει ευθύνες για το περιστατικό, καθώς όπως υπογραμμίζει «αναρωτιέμαι για το κατά πόσο είμαστε προστατευμένοι από τους κεραυνούς μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα. Να ήμουνα στην εξοχή να μη ζητήσω ευθύνες από κανένα, αλλά σε μια αστική περιοχή ποιος έχει την ευθύνη; Θα φοβόμαστε και τους κεραυνούς τώρα;».

Στη Νεάπολη
Η βροχή όμως άφησε το στίγμα της για άλλη μια φορά και στην πολύπαθη συνοικία της Νεάπολης. Οι δρόμοι στους οποίους κατασκευάζεται το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων βούλιαξαν από τα νερά και αν η βροχή είχε διάρκεια μισής ώρας παραπάνω θα είχε μπει για άλλη μια φορά στα σπίτια.

«Στους ποδηλατοδρόμους υπερχείλισαν οι δρόμοι, το νερό έφτασε να καλύψει λίγο και τα πεζοδρόμια. Αν έβρεχε μισή ώρα ακόμα, πάλι θα θέλαμε βάρκες για να κυκλοφορήσουμε στα σπίτια μας», λέει η πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Νεαπόλεως Ευαγγελία Τσαλούχου, διευκρινίζοντας πως η συνοικιώτες θέλουν τους ποδηλατοδρόμους, αλλά με τις απαραίτητες προδιαγραφές και υποδομές.

Στην περιφέρεια
Στους δήμους Αγριάς και Αρτέμιδας που έπληξε η βροχή δεν σημειώθηκαν ζημιές. Παράπονα σημειώθηκαν μόνο στον Άγιο Βλάσιο για μικροζημιές σε όψιμα κεράσια, ενώ στην Αγριά, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Ζάχος, σταμάτησε μόνο για λίγο η γεώτρηση στη θέση Τρύπιο Λιθάρι, ωστόσο το απόθεμα νερού βοήθησε ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου