ΤΟΠΙΚΑ

Ο ρόλος Βολιωτών δίπλα στον «ψευτογιατρό» ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ

ο-ρόλος-βολιωτών-δίπλα-στον-ψευτογια-574538

Τι αναφέρει η πρόταση παραπομπής για την Ιερά Μονή στη Μαγνησία και τον Βολιώτη, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Αμεση και ουσιαστική συνδρομή παρείχαν στον «ψευτογιατρό», που εξαπατούσε καρκινοπαθείς με μαντζούνια και βότανα από το Πήλιο, πείθοντάς τους να σταματήσουν τις ενδεδειγμένες θεραπείες που ακολουθούσαν, οι Βολιώτες συνεργοί του 47χρονου μαϊμού ογκολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Αγ. Κουρινιώτη προτείνει να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με τους άλλους 14 κατηγορούμενους στην υπόθεση, πέραν του μαϊμού ογκολόγου, τόσο η ηγουμένη Ιεράς Μονής στη Μαγνησία, όσο και Βολιώτης έμπορος βοτάνων.

Από τα αποδεικτικά έγγραφα, σύμφωνα με την πρόταση παραπομπής, καθώς τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, προέκυψε ότι με πράξεις του, που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος εκ προθέσεως και με ενότητα δόλου προσέφεραν διευκόλυνση και υποβοήθηση στον «ψευτογιατρό» για να τελέσει ο τελευταίος τις αξιόποινες πράξεις της απάτης ή απόπειρας απάτης, κατ’ εξακολούθηση.

Από το υλικό που συλλέχθηκε προέκυψε ότι η ηγουμένη παραχώρησε στον μαϊμού ογκολόγο χρήση ειδικού χώρου εντός του συγκροτήματος των κτιρίων της Ιεράς Μονής, προκειμένου ο 47χρονος να εξετάζει ασθενείς και να υποδεικνύει προγράμματα και μεθόδους στο πλαίσιο του «ιατρικού – θεραπευτικού» του έργου.

Σε αυτόν τον χώρο όπως προέκυψε κλείστηκαν ραντεβού με πέντε απελπισμένους καρκινοπαθείς, που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

Αντίστοιχα, ο έμπορος βοτάνων φέρεται να αναγνώριζε και επιβεβαίωνε στους μηνυτές την ιατρική ιδιότητα κατηγορούμενου και σε συνεργασία με τον «ψευτογιατρό» να διέθετε στους εγκαλούντες διάφορα σκευάσματα βοτάνων, τσαγιών κ.λπ. από το κατάστημά του, τα οποία οι μηνυτές προμηθεύονταν από αυτόν καθ’ υπόδειξη του 47χρονου. Κάποιοι από τους εν λόγω ασθενείς εξετάζονταν και στο άτυπο ιατρείο της Μονής.

Η εισαγγελέας οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις, που στηρίζουν κατηγορία εναντίον των κατηγορουμένων.

Τα ραντεβού στη Μονή

Ενα από τα ραντεβού που κλείστηκε στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 αφορούσε σε πάσχουσα από καρκίνο στο έντερο.

Με τη στάση της και τη συμπεριφορά της, όπως προέκυψε, η ηγούμενη φέρεται να εδραίωνε την ψευδή και εσφαλμένη πεποίθηση που είχε περί της ιατρικής ιδιότητας του κατηγορούμενου και της καταλληλότητας των υποδεικνυόμενων μεθόδων του για πλήρη ίαση και συνέβαλε να πεισθεί να καταβάλει στον ψευτογιατρό ποσό 35.600 ευρώ για τις δήθεν παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες.

Η ασθενής θα οδηγούταν σε ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και σίγουρο θάνατο, αν δεν πληροφορούταν από τα ΜΜΕ την απάτη και δεν σταματούσε έτσι να ακολουθεί τη «μέθοδο θεραπείας» του ψευτογιατρού.

Στον ίδιο χώρο της Μονής εξετάστηκε ανήλικη ασθενής πάσχουσα από πιλοκυτταρικό και πολυμηξοειδές αστροκύττωμα, που ακολούθησε το υποτιθέμενο θεραπευτικό πρόγραμμα του 47χρονου και παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της. Ομως, ευτυχώς στάθηκε τυχερή, καθώς οι γονείς της αντιλήφθηκαν την απάτη και σταμάτησαν τη θεραπεία γρήγορα. Πάλι όμως, η οικογένειά της ζημιώθηκε οικονομικά, καταβάλλοντας συνολικά 17.020 ευρώ για τις δήθεν ιατρικές υπηρεσίες, ενώ αντιμετώπιζε ήδη αρκετά προβλήματα.

Επίσης, εξετάστηκαν άλλοι τρεις καρκινοπαθείς, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που εξαπατήθηκαν επίσης από τον ψευτογιατρό, καταβάλλοντας ποσά από 3.319 ευρώ έως και 31.135 ευρώ.

Οι επαφές του εμπόρου με τους καρκινοπαθείς

Ο Βολιώτης έμπορος διοχέτευσε τσάι και βότανα σε ασθενείς του «ψευτογιατρού».

Σύμφωνα πάντα με την πρόταση παραπομπής, το διάστημα από τον Μάιο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους χορήγησε διάφορα σκευάσματα σε 14χρονο, που είχε διαγνωσθεί με γλοιοβλάστωμα στον εγκέφαλο, ως μέρος του «θεραπευτικού» πλάνου που υποδείκνυε ο 47χρονος και συνέβαλε να πεισθούν οι μηνυτές για την ιδιότητά του ως γιατρός, παιδοχειρουργός, νευροχειρουργός, παιδογκολόγος ιατρικού κέντρου της Ελβετίας και να δώσουν ποσό 22.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του.

Ο ανήλικος διέκοψε την ενδεδειγμένη θεραπεία που παρακολουθούσε και ξεκίνησε να λαμβάνει μετά τις παροτρύνσεις του ψευτογιατρού κάνναβη, έλαια κάνναβης και βότανα. Ο 47χρονος βεβαίωνε για πλήρη ίασή του.

Ομως, η υγεία του παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία και τον Φεβρουάριο του 2017 απέβη μη αναστρέψιμη.

Επιπλέον, στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017 ο έμπορος βοτάνων αναγνώρισε και επιβεβαίωσε σε ζευγάρι τη δήθεν ιατρική ιδιότητα του 47χρονου, διέθεσε βότανα και άλλα φυτικά σκευάσματα στην ανήλικη κόρη του και συνέβαλε η οικογένεια να ζημιωθεί από τον ψευτογιατρό με το ποσό των 19.502 ευρώ.

Ο δήθεν καταρτισμένος και σπουδαίος ερευνητής ιατρικού κέντρου δεν δίστασε να διακόψει και πάλι θεραπεία σε ανήλικο με ίδια πάθηση με δυστυχώς και πάλι μοιραίο αποτέλεσμα.

Ακόμη, ο Βολιώτης έμπορος φέρεται διευκόλυνε τον μαϊμού ογκολόγο να εξαπατήσει άλλους τρεις ασθενείς έναν άνδρα με καρκίνο στο πνεύμονα , ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε από επιπλοκές της νόσου, και δύο γυναίκες, με επίσης σοβαρές ασθένειες που θα οδηγούνταν σε βέβαιο θάνατο, αν συνέχιζαν τις θεραπείες τους μέχρι το τέλος.

Η παραπομπή του ψευτογιατρού

Επισημαίνεται ότι η πρόταση παραπομπής για τον ψευτογιατρό αφορά σε 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του 47χρονου είναι:
*Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα
*Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού
*Διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα
*Κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα
*Αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος
*Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση
*Οπλοκατοχή
*Παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου