ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

* Στους ορόφους του Κέντρου Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» και στους χώρους υποδοχής του Δημαρχείου παρουσιάζονται τα έργα της Δημοτικής Συλλογής και του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα. Διάρκεια έκθεσης έως 30/08/09. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00. Σάββατο: 10.00 – 13.00.

* Στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα λειτουργεί η έκθεση παιδικής δημιουργίας των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου. Τη φετινή χρονιά το κεντρικό θέμα των εικαστικών εργαστηρίων ήταν «Βλέποντας τη μουσική και ακούγοντας την τέχνη» στο πλαίσιο του προγράμματος εικαστικής αγωγής με θέμα τη σχέση της μουσικής με την τέχνη.

*Ο Γυναικείος Φορέας Κοινωνικής Δράσης Αγριάς διοργανώνει την ετήσια έκθεση Γυναικείας Καλλιτεχνικής Δημιουργίας έως και τις 12 Ιουλίου, στον εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται στο προαύλιο του Ξενοδοχείου “VALIS” (οδός Πηλίου, γωνία με Λεωφόρο Δημοκρατίας) κοντά στην παραλία της Αγριάς.

* Η έκθεση έργων των σπουδαστών του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής, Χείρωνος και Ρήγα Φεραίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή όλο το καλοκαίρι.

*Η έκθεση των σπουδαστών των Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του ΚΟΔΒ λειτουργούν στο Καραγάτς. Στην ετήσια έκθεση συμμετέχουν οι σπουδαστές όλων των τμημάτων.

• Εκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κουλορίζου λειτουργεί στην αίθουσα τέχνης “Ηλίου Μέλαθρον” του Ιδρύματος “Αφών Δεληγεώργη”, Γκλαβάνη 37-Αλεξάνδρας (1ος όροφος). Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11.00-13.00 και 20.00-22.00 μέχρι αύριο 8 Ιουλίου.

Θεία Λειτουργία

* Το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 7.30 – 9.30 π.μ. θα τελεσθεί στο εκκλησάκι του Γηροκομείου «Αγιοι Πάντες» Θεία Λειτουργία.

Εκδηλώσεις

* Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η στάνη» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο κέντρο του Βαγγέλη Μαρμαγκιώλη στην παραλία Ευξεινούπολης. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Παρασκευάς Δημητρίου (κλαρίνο), τραγούδι: Αγγέλα Αλεξιάδου, Κώστας Νάκας και Γιάννης Τσάτσος. Η τιμή είναι 20 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται και ποτά.

* Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με μουσικο – εικαστικό περιεχόμενο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην αυλή του Aθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Στο πλαίσιο της εξακτίνωσης των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Βόλου και σε άλλους χώρους πολιτισμού της πόλης, πέραν των δημοτικών, εντάσσεται η συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και συνδιοργανώνεται με την ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού έχει τίτλο «Χορός των Αγγέλων».

Εκδρομές

* Ο εκδρομικός Ομιλος Βόλου «Νέα Ζωή» μετά την επιτυχία της εκδρομής γύρος του Παγασητικού, προγραμματίζει για τις 26 Ιουλίου ημερήσια εκδρομή με καραβάκι, επιβίβαση από Καλά Νερά για Κουκουναριές, εν συνεχεία Σκιάθο και κατάληξη στο Πευκί Ευβοίας. Επιστροφή το απόγευμα.

* Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο «Παν» προγραμματίζει τις κάτωθι εκδρομές: Παρ. 24/7-Σαβ. 1/8 Σερβία πεζοπορική/περιηγητική (Βελιγράδι, Νόβισαντ, Νις, Κοπαόνικ). 9ήμερο πεζοπορικό πανόραμα των λουτροπόλεων της Σερβίας με ήπιες πεζοπορίες σε δάση, ιαματικά λουτρά, ξεναγήσεις, βαρκάδες και περιηγήσεις. Δηλώσεις στα γραφεία του Ομίλου, Σόλωνος 2, τηλέφωνο 2421024290 τις εργάσιμες μέρας 10.00-12.00 το πρωί και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής, 6.00-8.00. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.

* Η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας διοργανώνει 12ήμερη εκδρομή – προσκύνημα στον Ιστορικό Πόντο (Βόλος – Αλεξανδρούπολη – Κωνσταντινούπολη – Αμάσεια – Σαμψούντα – Κοτύωρα – Κερασούντα – Ινόη – Τρίπολη -Τραπεζούντα –Παναγία Σουμελά – Ματσούκα κ.α.) από 11/8 έως 22/8/2009. Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με τον Γραμματέα της Ενώσεως κ. Περκουλίδη Κώστα στο τηλέφωνο: 6948173814.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου