ΤΟΠΙΚΑ

Πεδίο αντιπαράθεσης η εγκύκλιος Αυγενάκη για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές

πεδίο-αντιπαράθεσης-η-εγκύκλιος-αυγε-574136

Αντιδράσεις για την ερμηνεία που δόθηκε από μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου

Η εγκύκλιος του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία αναφέρεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές α’ και β’ βαθμού, καθώς επίσης στις ευρωεκλογές και η οποία εστάλη σε όλες τις κομματικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα, ήταν η αφορμή να εγερθούν αντιδράσεις στον Βόλο μετά και την ερμηνεία που επιχειρήθηκε να δοθεί σ’ αυτή από μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου που τη δημοσιοποίησε.

Τα όσα αναγράφηκαν σε sites και social media με φόντο την εν λόγω εγκύκλιο προκάλεσαν αρχικά ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου της ΝΔ, που «είδε» ως υπεύθυνους για τη διαρροή της εγκυκλίου «κύκλους της δημοτική αρχή Βόλου» στην οποία απέδωσε τον χαρακτηρισμό «ακραίος σχηματισμός».

Συγκεκριμένα, η ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου στην ανακοίνωσή της τόνιζε: Μια αυτονόητη οδηγία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας εναντίον όσων μετέχουν σε ακραίους σχηματισμούς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, επιχειρείται από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του πιο ακραίου σχηματισμού που γνώρισε η αυτοδιοίκηση στη χώρα, να παραφραστεί σε άλλοθι για τους αρνητές της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές στο Βόλο.

Η παράταξη Μπέου είναι ο πιο ακραίος σχηματισμός της αυτοδιοίκησης και η άρνηση οποιουδήποτε υψηλόβαθμου στελέχους της ΝΔ να επισκεφθεί τα πέντε τελευταία χρόνια το δημαρχείο της πόλης το επιβεβαιώνει. Κανένα ηγετικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλησε να συνδέει το όνομα του με τον εφιάλτη που ζει ο Βόλος και τους κομματικούς εφιάλτες που τον υπηρετούν για τα οφίτσια.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι ενημερωμένη από τα θεσμικά τοπικά της όργανα για την ένταξη μελών της στον ακραίο σχηματισμό που προσωρινά με καταστροφικά αποτελέσματα διοικεί τον Βόλο.

Ο αγώνας των δημοσιογράφων σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι ατελέσφορος».

Τοποθέτηση Μπέου

Χθες στο θέμα τοποθετήθηκε δημόσια ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» στην TRT. Οταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο σχετικά ο κ. Μπέος επισήμανε ότι η ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Ν.Δ. Βόλου εκφράζει μόνο τον πρόεδρο του οργάνου (εννοώντας τον κ. Δημ. Βαϊτση) και κανέναν άλλο και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν μας αφορά. Ο συνδυασμός μας «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» δεν έχει χρίσμα από κανένα κόμμα, δεν στηρίζεται σε κανένα κόμμα, παρά μόνο στους πολίτες».

Ο κ. Μπέος επίσης σχολίασε χθεσινές δηλώσεις του κ. Βαϊτση στην TRT, που ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου υποστήριξε πως χαρακτήρισε «ακραίο» τον συνδυασμό του δημάρχου Βόλου, με αφορμή προγενέστερες δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος επίσης στην ΤRT ότι «…θα χυθεί αίμα αν φέρουν μετανάστες στο στρατόπεδο «Γεωργούλα»».

«Εγώ πήρα αντρική και ξεκάθαρη θέση στο θέμα και είπα ότι δεν θα επιτρέψω επί ημερών μου να γίνει το στρατόπεδο «Γεωργούλα» καταφύγιο προσφύγων. Αφού εγώ είμαι ακραίος που το λέω αυτό, ας βγει ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου που είναι «πρωτοπαλίκαρο της κόρης του κ. Καπούλα και ας πούνε και οι δύο αν είναι υπέρ το στρατόπεδο να γίνει καταυλισμός προσφύγων. Να πάρουν θέση επίσημα. Ας τοποθετηθούν και για το θέμα της ΑΓΕΤ», συνέχισε ο κ. Μπέος, υποστηρίζοντας ότι ο αντίπαλος συνδυασμός δεν έχει ξεκάθαρη θέση στο θέμα.

Η επιστολή Αυγενάκη

Θέμα της επίμαχης εγκυκλίου είναι «Αυτοδιοικητικές εκλογές Α’ και Β’ βαθμού – Ευρωεκλογές 2019». Σ’ αυτή αναφέρεται: «Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) του Μαΐου 2019, εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει.

Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα.

Στις περιοδείες του Προέδρου καθώς και κλιμακίων στελεχών επιβάλλεται να ενημερώνονται και να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην εκάστοτε περιοχή, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Στις περιπτώσεις που στελέχη μας μετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών, θα πρέπει να ενημερώνεται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης», καταλήγει η επιστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου