ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις μέχρι 30 Απριλίου στην ΕΛΣΤΑΤ για γεωπόνους

αιτήσεις-μέχρι-30-απριλίου-στην-ελστατ-γ-574006

Μέχρι τις 30 Απριλίου θα διαρκέσει η προθεσμία για όσους γεωπόνους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία στο νέο πιλοτικό μητρώο στατιστικών ανταποκριτών ώστε να την συνδράμουν στην ετήσια γεωργική στατιστική έρευνα.

Η προκήρυξη απασχόλησης αφορά σε γεωπόνους από 22 μέχρι και 69 χρόνων που θα εργαστούν στο νέο πιλοτικό Μητρώο Στατιστικών Ανταποκριτών που θα έχει ισχύ για οκτώ (8) μήνες, από Μάιο 2015 έως και Δεκέμβριο 2015.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Στατιστικών Ανταποκριτών έχουν ΠΕ και ΤΕ γεωπόνοι νομικών προσώπων, δημόσιου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών καθώς επίσης και γεωπόνοι ιδιώτες σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι ή ΟΤΑ, οι αντίστοιχοι πτυχιούχοι των πανεπιστημίων της αλλοδαπής, απαιτείται να έχουν αναγνώριση των πτυχίων τους από το ΔΟΑΤΑΠ καθώς επίσης και οι γεωπόνοι ηλικίας 22-69 ετών.

Οι Στατιστικοί Ανταποκριτές θα εργαστούν στα στάδια της συλλογής και του ελέγχου των στοιχείων της ετήσιας γεωργικής έρευνας.

Το έργο τους περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από διοικητικές πηγές (Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ, Δ/νση Αλιείας, Δ/νση Κτηνιατρικής, Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων κλπ) και από όποια άλλη πηγή τα διαθέτει. Τα στοιχεία συλλέγονται, με επισκέψεις στο χώρο των διοικητικών και των άλλων πηγών, συμπληρώνοντας τα βοηθητικά ερωτηματολόγια σε αρχεία excel. Η επιλογή τους γίνεται με ένα σύστημα μοριοδότησης τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοκρατία και η αποτελεσματικότητα της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ η αμοιβή τους καθορίζεται σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες μέτρησης του έργου τους και προκαθορισμένης αμοιβής ανά μονάδα έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου