ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις στα μαγειρεία μετά την έφοδο των επιθεωρητών

προσλήψεις-στα-μαγειρεία-μετά-την-έφο-573728

Δέκα μόλις ημέρες μετά την έφοδο της Επιθεώρησης Εργασίας στα μαγειρεία του Νοσοκομείου Βόλου, όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, για την απασχόληση εθελοντών, και μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου έδωσε στη δημοσιότητα προκήρυξη για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ πέντε ατόμων στη σίτιση, με ατομική σύμβαση διάρκειας ενός χρόνου.

Είχε προηγηθεί η αυστηρή προειδοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας ότι θα πρέπει να σταματήσει «η φάμπρικα» των εθελοντών που απασχολούνταν με συγκεκριμένο ωράριο και καθηκοντολόγιο, διότι είναι παράνομη και αντιβαίνει την εργατική νομοθεσία. Είχε μάλιστα δοθεί διορία ολίγων ημερών, προκειμένου να υπάρχει συμμόρφωση και κάλυψη των κενών με διαδικασία προσλήψεων, σε τομείς που αφορούν σε διαρκείς και πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, το σωματείο εργαζομένων επανέρχεται στο θέμα των εθελοντών, και απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο Μ. Δραμητινός, ότι «βρίσκεται» πίσω από τις καταγγελίες που προκάλεσαν την έφοδο στο Νοσοκομείο Βόλου, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Διοίκηση.

Οι πέντε θέσεις που προκηρύχθηκαν, αφορούν στην πρόσληψη ενός μάγειρα (Δ.Ε), 2 τραπεζοκόμων (Υ.Ε) και 2 λαντζιέρηδων (Υ.Ε). Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν όσοι ενδιαφέρονται και είναι ηλικίας από 18 χρόνων ως 65 χρόνων, για μία ωστόσο θέση ανά κατηγορία.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων που τρέχει από χθες είναι 10 ημερών. Τριμελής Επιτροπή που θα παραλάβει τις αιτήσεις, θα τις αξιολογήσει και θα τις αποστείλει στον ΑΣΕΠ, όπου θα γίνει η οριστική κατάταξη με βάση τα κριτήρια της προκήρυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ατομικές συμβάσεις θα επεκταθούν και στον τομέα της καθαριότητας και της φύλαξης σταδιακά. Σύντομα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα νέα προκήρυξη, που θα αφορά στην απασχόληση 30 περίπου καθαριστριών με ατομική σύμβαση, επίσης διάρκειας ενός χρόνου.

Με βάση την πρόσφατη ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης για ένα ακόμη χρόνο, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο εκ μέρους της Διοίκησης του νοσοκομείου, ενώ να σημειωθεί ότι η πληρωμή των εργαζομένων θα γίνεται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Πυρά από το σύλλογο

Σφοδρή επίθεση κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου εξαπολύει ο Σύλλογος Εργαζομένων σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο κ. Μ. Δραμητινός ότι «βρίσκεται πίσω» από τις καταγγελίες που προκάλεσαν την έφοδο της Επιθεώρησης Εργασίας στα μαγειρεία του Νοσοκομείου Βόλου, για τους εθελοντές εργαζόμενους.

Ο σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τις καταγγελίες που έγιναν, και καλεί τον Διοικητή αντί «να πετάει λάσπη με τον ανεμιστήρα» εάν έχει στοιχεία περί του αντιθέτου να τα δημοσιοποιήσει, καθώς όπως υπογραμμίζει «οι κουκουλοφόροι σπάνια τριγυρίζουν μέσα σε σωματεία, διότι συνήθως περιβάλλουν ως παρατρεχάμενοι τις εκάστοτε εξουσίες και διοικήσεις».

«Εκφράσεις όπως «οι γνωστοί-άγνωστοι», «Κασσάνδρες», «ενεργοποίηση ανθρώπων με άγχος και μένος γιατί τώρα γίνεται δουλειά στο νοσοκομείο», δεν δημιουργούν μόνο ένα νοσηρό κλίμα στο χώρο του νοσοκομείου αλλά διχάζουν τους εργαζόμενους, που το κράτησαν και το κρατούν όρθιο αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, με ενότητα και ομοψυχία», σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Επισημαίνει επίσης, ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει το θεσμικό του ρόλο και ούτε θα παραμείνει απλός παρατηρητής στα θέματα που αφορούν στο νοσοκομείο και τους εργαζόμενους, και συνεχίζοντας τονίζει: «Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε ευχάριστοι αλλά χρήσιμοι. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος διοικεί αλλά πώς διοικεί. Γι’ αυτό και άποψη θα έχουμε, και στεντόρεια θα ακούγεται.

Τέλος, για τα περί αγώνων στα χρόνια των μνημονίων, το πρόβλημα δεν είναι σ’ αυτούς που ξύπνησαν από τον λήθαργο – έστω και αργά, αλλά σ’ αυτούς που έπεσαν σε λήθαργο μόλις κάθισαν σε καρέκλες εξουσίας.

Όπως και να έχει όμως, αναπολούμε με νοσταλγία την κινητοποίηση του 2013 με την ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το νοσοκομείο, που είχε οργανώσει ο Σύλλογος Εργαζομένων, και ήμασταν όλοι εκεί. Ακόμη θυμόμαστε την ομιλία του τότε προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, που στήριζε τον αγώνα μας για τη διάσωση του νοσοκομείου.

Και επειδή θυμόμαστε, του ευχόμαστε να συνεχίσει το έργο του με δημοκρατική ευαισθησία, ενισχύοντας τη συνεργασία τη συναίνεση και το διάλογο στο χώρο του νοσοκομείου…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου