ΤΟΠΙΚΑ

«Με άδεια χέρια» εν δυνάμει συνταξιούχοι του ΟΓΑ

με-άδεια-χέρια-εν-δυνάμει-συνταξιού-57356

«Στα κάγκελα» εν δυνάμει συνταξιούχοι του ΟΓΑ στη Μαγνησία. Πλήρωναν τόσα χρόνια τον ασφαλιστικό τους φορέα για να πάρουν σύνταξη και με τα νέα μέτρα θα πρέπει να περιμένουν άλλα δύο χρόνια για να την κατοχυρώσουν.

Τον προηγούμενο Αύγουστο οι περισσότεροι από αυτούς (γεννηθέντες το 1948) έλαβαν από τον ΟΓΑ τα ειδοποιητήρια – ασφάλιστρα που αποστέλλονται δύο φορές το χρόνο για πληρωμή στο τέλος κάθε εξαμήνου. Με έκπληξη όμως διαπίστωσαν ότι αυτή τη φορά τους ζητήθηκε να πληρώσουν εφάπαξ και τα δύο εξάμηνα με το ίδιο μάλιστα ειδοποιητήριο, εφόσον -όπως τονιζόταν από τον ΟΓΑ- βρίσκονταν στο όριο της συνταξιοδότησης.

Τους ζητήθηκε μάλιστα να συμπληρώσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά και να τα παραδώσουν στον τοπικό ανταποκριτή.

Μάταια όμως περίμεναν οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσει η διαδικασία καθώς με νόμο που ψηφίστηκε στις 26/11/2012 στο πλαίσιο των επειγόντων μέτρων δημοσιονομικής στρατηγικής παρατείνεται κατά δύο ασφαλιστικά χρόνια… η αναμονή τους για συνταξιοδότηση.

Οι θιγόμενοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό και πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφας,η καθώς ουσιαστικά εξοντώνει τον αγροτικό κόσμο της υπαίθρου και ειδικότερα όσους περίμεναν έχοντας πληρώσει τα ασφάλιστρά τους να συνταξιοδοτηθούν.

Η ταλαιπωρία και η κοροϊδία μάλιστα γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι διπλή, εάν σκεφτεί κανείς ότι τους ζητήθηκε και συμπλήρωσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ένα μήνα πριν εγκριθεί η συνταξιοδότησή τους ένας νέος νόμος έρχεται και τα ανατρέπει όλα.
Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε όλες τις αγροτικές κυρίως περιοχές της Μαγνησίας, καθώς πολλοί αγρότες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτή την σύνταξη και πλήρωναν ως όφειλαν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές, περιμένοντας να έχουν αυτό το βασικό εισόδημα κάθε μήνα. Τώρα καλούνται να περιμένουν άλλα δύο χρόνια προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν και εάν φυσικά μέχρι τότε δεν ψηφιστεί κανένας επιπλέον νόμος που και πάλι να ανατρέπει τον προγραμματισμό τους.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου