ΤΟΠΙΚΑ

Η συγγραφέας Αγγελική Θάνου στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

η-συγγραφέας-αγγελική-θάνου-στο-3ο-γυμν-573491

Τη Βολιώτισσα συγγραφέα και σχολική σύμβουλο Αγγελική Θάνου υποδέχθηκε το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, στο πλαίσιο προγράμματος φιλοξενίας ανθρώπων του πνεύματος και της διανόησης, με στόχο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου.

Μετά την πρόσκληση της φιλολόγου του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Σοφίας Κανταράκη, η κ. Θάνου επισκέφθηκε το σχολείο. Μέσα από τον αφηγηματικό της λόγο γοήτευσε τους μαθητές, και τους προέτρεψε μέσα από ένα μουσικό άκουσμα να γράψουν τον τίτλο ενός βιβλίου που θα ήθελαν να γράψουν. Η ανταπόκριση άμεση και τα αποτελέσματα θεαματικά, γεγονός που απέδειξε ότι οι μαθητές μπορούν ακόμη να ονειρεύονται.

«Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, οι μαθητές όχι μόνο αγαπούν τη λογοτεχνία αλλά ενθουσιάζονται και χαίρονται ιδιαίτερα όταν συγγραφείς επισκέπτονται το σχολείο και ξεδιπλώνουν πτυχές του συγγραφικού τους έργου. Η λογοτεχνία, με πρωταγωνιστές τα διηγήματα, φαίνεται ότι καταφέρνει να αγγίξει τον ευαίσθητο κόσμο των μαθητών και να αποκαλύψει πλευρές του εσωτερικού τους κόσμου, που αγωνιούν να πάρουν έντυπη μορφή και να εκφραστούν, όπως νιώθουν στο χαρτί, μέσα στο εξοντωτικό, πολλές φορές, σχολικό πρόγραμμα. Η ενδόμυχη επιθυμία των μαθητών για συγγραφή, έστω και υπολανθάνουσα, φαίνεται να ενισχύεται από επισκέπτες συγγραφείς, που με μεγάλη προθυμία και ζήλο τούς εξηγούν πώς οι ίδιοι ξεκίνησαν να γράφουν, τι τους εμπνέει, την ικανοποίηση του να συγγράφεις αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», επισημαίνει η φιλόλογος Σοφία Κανταράκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου