ΤΟΠΙΚΑ

Σχολική διαμαρτυρία μετά μουσικής

σχολική-διαμαρτυρία-μετά-μουσικής-573397

Από μαθητές και καθηγητές για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τη διακοπή της σίτισης

Διαμαρτυρία μετά μουσικής προγραμματίζουν για σήμερα το πρωί, μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Οι ελλείψεις καθηγητών μουσικών οργάνων με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να χάνονται εκατοντάδες ώρες μουσικών μαθημάτων, η διακοπή της σίτισης αλλά και της μεταφοράς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, βγάζουν σύσσωμη την οικογένεια του σχολείου στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί.

Το ραντεβού, έχει δοθεί για τις 10:30 σήμερα το πρωί, στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Μαθητές με τα μουσικά τους όργανα ανά χείρας, θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο θα περάσει από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, το Δημαρχείο Βόλου και θα καταλήξει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στο πλευρό τους οι μαθητές θα έχουν και τους καθηγητές τους. Μάλιστα, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 σήμερα το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολύνει τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις των μαθητών τους.

Οπως είναι γνωστό, κάθε μαθητής έχει τουλάχιστον δύο ώρες κενό την εβδομάδα στα μουσικά μαθήματα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις δεν αφορούν μόνο στα μαθήματα επιλογής, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ακόμη και στα υποχρεωτικά μαθήματα, στο πιάνο και στον ταμπουρά, υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Οι ελλείψεις όμως μουσικών δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Οι καθημερινές μετακινήσεις των μαθητών από και προς το σχολείο τους μοιάζει με… Γολγοθά, δεδομένου ότι μαθητές από περιοχές εκτός Βόλου αναγκάζονται -από τη στιγμή που δεν έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία για την εξυπηρέτησή τους- να αλλάζουν έως και τρία λεωφορεία της γραμμής για να φθάσουν στον προορισμό τους. Μείζον επίσης ζήτημα αποτελεί και η διακοπή της σίτισης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου