ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι έλεγχοι: Αναρχία στις λαϊκές αγορές του Βόλου

νέοι-έλεγχοι-αναρχία-στις-λαϊκές-αγορ-573163

Σκηνικό… αναρχίας στις λαϊκές αγορές του Βόλου, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού. Καροτσάκια παρανόμων ξεφυτρώνουν ανάμεσα σε πάγκους νομίμων και διαδρόμους στο τμήμα των οπωρολαχανικών, ενώ στο τμήμα ένδυσης και υπόδησης, οι πάγκοι «επεκτείνονται» εξανεμίζοντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Την Παρασκευή διενεργήθηκε και νέος έλεγχος της Δημοτικής Αστυνομίας. Παραγωγοί και πωλητές οπωροκηπευτικών, πήραν τον νόμο στα χέρια τους, καταγγέλλοντας παρανόμους που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τμήμα.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, με την αντιδήμαρχο, Νατάσσα Μορφογιάννη. «Βρήκαμε παράνομους να πωλούν σκόρδα, αυγά κάτω από τον ήλιο(!) και λουλούδια. Εμπαιναν «σφήνα» ανάμεσα στους πάγκους των νομίμων και χρειάστηκε να απευθύνουμε αυστηρές συστάσεις και να προειδοποιήσουμε με κατασχέσεις μέχρι να φύγουν», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.

Σθεναρή… αντίσταση προέβαλε ζευγάρι που πωλούσε κηπευτικά και επικαλούνταν λόγους υγείας προκειμένου να τους επιτραπεί να παραμείνει στον χώρο.

Ακολούθησε έλεγχος στο τμήμα ένδυσης και υπόδησης, όπου διαπιστώθηκε ότι πωλητές προχώρησαν σε… προέκταση των πάγκων τους. «Εβαζαν δύο και τρεις πάγκους ο καθένας, τον έναν δίπλα από τον άλλο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αποστάσεις και η κατάσταση κάτω από τις τέντες να δημιουργεί κακές συνθήκες υγιεινής. Τους αναγκάσαμε να απομακρύνουν τους επιπλέον πάγκους και τα εμπορεύματα», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι προέκτειναν τους πάγκους και προς τις διασταυρώσεις με κάθετους δρόμους, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η κυκλοφορία. Και οι συγκεκριμένοι πάγκοι απομακρύνθηκαν και αποκαταστάθηκε η τάξη.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, κατασχέθηκε ποσότητα αυγών από πλανόδιο πωλητή, δεν επιβλήθηκαν όμως πρόστιμα. «Στόχος μας δεν είναι να εξοντώσουμε οικονομικά ανθρώπους που προφανώς βγαίνουν από ανάγκη στη βιοπάλη. Υπογραμμίζουμε όμως σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες για την ασφάλεια όλων, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο», ανέφερε η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Σημειώνεται ότι οι λαϊκές οπωρολαχανικών και ένδυσης –υπόδησης την Παρασκευή λειτούργησαν στις οδούς Δημάρχου Γεωργιάδου και Κωνσταντά αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου