ΤΟΠΙΚΑ

Στους κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων ακόμη και στην πισίνα με… μάσκα

στους-κοινόχρηστους-χώρους-ξενοδοχε-573106

Με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην πρώτη γραμμή, και την χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική σε ανοικτούς και εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, άνοιξε ο κύκλος των ελέγχων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας.

Με θρησκευτική ευλάβεια τηρούνται τα προβλεπόμενα, με τις διοικητικές κυρώσεις που… «ελλοχεύουν» για τους παραβάτες, να κυμαίνονται από 500 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση, σύμφωνα με την νομοθεσία.

Πολλά τα ερωτήματα και οι απορίες των ξενοδόχων, που καταφθάνουν καθημερινά στο έμψυχο δυναμικό της ΠΥΤ Θεσσαλίας, με το ζήτημα της μάσκας, να αποτελεί κομβικό σημείο προβληματισμού. Το ίδιο θέμα τέθηκε, εξάλλου, στην διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε τις προηγούμενες μέρες η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, με τον εισηγητή, να γίνεται αποδέκτης του συγκεκριμένου ερωτήματος.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Νίκος Σαρούκος, προϊστάμενος τμήματος ελέγχων και ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας, υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα, που ισχύουν μέχρι τις 31 Μαΐου, ο πελάτης, όταν κινείται σε κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου οφείλει να φοράει μάσκα, ακόμη και στην πισίνα».

Προφανές το ερώτημα κατά πόσο είναι λειτουργικό να απολαμβάνει το κοκτέιλ του ο τουρίστας φορώντας μάσκα, με τον κ. Σαρούκο να επισημαίνει ότι: «Κάθε φορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα δένουν με εγκυκλίους που εκδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτή την στιγμή έχει εκδοθεί η 45η εγκύκλιος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γενικότερα, που ορίζει ότι οπουδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, σε εσωτερικούς και ανοιχτούς χώρους, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Εάν η 46η εγκύκλιος, που την περιμένουμε από 1 Ιουνίου αλλάξει τα δεδομένα, μένει να το δούμε. Αυτή την στιγμή, πάντως, οι πελάτες οφείλουν να είναι μέσα στα ξενοδοχεία με μάσκα. Μέχρι τις 31 Μαΐου, σύμφωνα με την επιμέρους εγκύκλιο που «κουμπώνει» με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση της μάσκας παντού, είναι μονόδρομος».

Πολλά τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και δη τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων, με τις απαντήσεις να δίνονται και μέσω των ελέγχων που ξεκίνησαν χθες. Κλιμάκιο της ΠΥΤ Θεσσαλίας διενεργεί ελέγχους στις περιοχές Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, με την Μαγνησία να έπεται.

Οι έλεγχοι στην Μαγνησία θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, χερσαία σε πρώτη φάση και νησιωτική από τα μέσα Ιουνίου, με τον προϊστάμενο του τμήματος να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η πρώτη εικόνα είναι καλή και συνεργάσιμοι οι ξενοδόχοι. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρχουν κενά και να τηρείται το δίχτυ ασφάλειας για το προσωπικό και τους πελάτες».

Ενα ακόμη ζητούμενο, παραμένει η εκπαίδευση ή καλύτερα η επανεκπαίδευση του προσωπικού και των ίδιων των επιχειρηματιών, προκειμένου να εφαρμοστούν σε απόλυτη συνάφεια με τα προβλεπόμενα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τους ελέγχους της ΠΥΤ Θεσσαλίας να έχουν, σε πρώτη φάση, ενημερωτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου