ΤΟΠΙΚΑ

Κακοτεχνίες με το καλημέρα…

κακοτεχνίες-με-το-καλημέρα-573073

Κακοτεχνίες με το…καλημέρα στο μεγάλο έργο για την κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή της Αγριάς που ξεκίνησε μόλις την περασμένη Δευτέρα, με την εκσκαφή δύο κεντρικών κάθετων δρόμων, των οδών Παπαποστόλου και Σεϊτανίδη, από το δεύτερο παράλληλο, την οδό 28ης Οκτωβρίου, μέχρι και τον παραλιακό δρόμο.

Οι κακοτεχνίες έγιναν αντιληπτές από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου και πρώην Αντιδήμαρχο Αγριάς Χαρ. Ζάχο, όταν την περασμένη Τρίτη αντιλήφθηκε ότι τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας από τις Σέρρες που έχει αναλάβει την κατασκευή του πρωτεύοντος δικτύου αποχέτευσης της περιοχής μετά τις εκσκαφές και την τοποθέτηση του αγωγού, προχωρούσαν σε επικάλυψη του οδοστρώματος με τα υλικά εκσκαφής.

Η πρακτική αυτή που γίνεται από τις κατασκευαστικές εταιρείες για λόγους οικονομίας, αντίκειται ωστόσο στους κανόνες των έργων οδοποιίας, που πριν τις επιχωματώσεις προβλέπουν τη ρίψη αδρανούς υλικού τρία άλφα και στη συνέχεια επικάλυψη με χώμα, πάνω από το οποίο μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, τοποθετείται η άσφαλτος για την πλήρη αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου. Με τα υλικά εκσκαφής η άσφαλτος σε ελάχιστο διάστημα μετά την τοποθέτησή της θα παρουσίαζε προβλήματα, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, που αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τη… λαθροχειρία της εταιρείας ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και δημοτικό σύμβουλο Βόλου Λεωνίδα Μαυρογιάννη. Ο τελευταίος έδωσε αμέσως εντολή στους τεχνικούς της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης να μεταβούν για αυτοψία στην περιοχή. Από την αυτοψία που έγινε αποδείχθηκε ότι οι καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου ήταν βάσιμες, με αποτέλεσμα προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Οικονομίδης, η Δημοτική Επιχείρηση να αποστείλει στην ανάδοχο εταιρεία έγγραφο με το οποίο και της επισημαίνει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει από την απαρέγκλιτη τήρηση όλων όσων προβλέπει η μελέτη, ενώ σημειώνει ότι δεν θα δεχθεί οι επιχωματώσεις να γίνονται από προϊόντα εκσκαφής. Παρά την αποστολή της έγγραφης διαμαρτυρίας προς την ανάδοχο εταιρεία, από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας δεν δείχνει ικανοποιημένος και με ερώτηση που ετοιμάζεται να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ζητά να πληροφορηθεί ποια υπηρεσιακά στελέχη είναι επιφορτισμένα με την επίβλεψη καλής εκτέλεσης του έργου και αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή υπηρεσιακές ολιγωρίες.

Σημειώνεται πως στην περιοχή της Αγριάς ξεκίνησαν ή ξεκινούν οσονούπω τρεις εργολαβίες. Η πρώτη είναι αυτή που προαναφέραμε και αφορά την κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου. Πέρα από τη συγκεκριμένη εργολαβία θα ξεκινήσουν ακόμη δύο στις οποίες ανάδοχοι έχουν αναδειχθεί δύο κατασκευαστικές εταιρείες από το Βόλο. Η πρώτη είναι αυτή που αφορά τις συνδέσεις της αποχέτευσης μπροστά από τα σπίτια και τα τέσσερα αντλιοστάσια, ενώ η δεύτερη εργολαβία είναι αυτή που θα κατασκευάσει τον αγωγό που θα μεταφέρει τα λύματα της περιοχής μέχρι τον Αναυρο, προκειμένου στη συνέχεια μέσα από αντλιοστάσια να μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού της ΔΕΥΑΜΒ.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου