ΤΟΠΙΚΑ

Απόστρατος αστυνομικός στα χέρια με εν ενεργεία αστυνομικούς

απόστρατος-αστυνομικός-στα-χέρια-με-572696

Υπό την επήρεια αλκοόλ αντέδρασε στον έλεγχο σε καφέ – μπαρ στον Βόλο

Σκηνές απείρου κάλλους έξω από καφέ- μπαρ στον Βόλο χθες τα ξημερώματα. Απόστρατος αστυνομικός ηλικίας 60 ετών υπό την επήρεια μέθης πιανόταν στα χέρια με δύο εν ενεργεία αστυνομικούς, διαμαρτυρόμενος για επικείμενο έλεγχο σε υγειονομικό κατάστημα.

Ο 60χρονος συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, απειλή κατά συρροή, ελαφρά σωματική βλάβη κατά συρροή και αντίσταση.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στη 1:00 στο κέντρο του Βόλου σε καφέ – μπαρ που διατηρεί ο ανιψιός του απόστρατου αστυνομικού. Βλέποντας οι αστυνομικοί κόσμο έξω από το μαγαζί πήγαν να ελέγξουν αν το κατάστημα λειτουργούσε ή είχε κλείσει όταν ο 60χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, εμφανίστηκε από το πουθενά και άρχισε να κινείται μαινόμενος εναντίον τους.

Τους προέτρεπε να πάνε αλλού να κάνουν έλεγχο, τους εξύβρισε ενώ κατά τη σύλληψη του αντιστάθηκε σθεναρά. Φέρεται να επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς με χέρια – πόδια για να μην τον συλλάβουν.

Τελικά, ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του και ζήτησε προθεσμία.

Το αίτημα του έγινε αποδεκτό με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να του βάζει τον όρο όμως, όταν διενεργούνται έλεγχοι να συμμορφώνεται χωρίς να σημειώνονται τέτοια συμβάντα. Η δίκη του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη.

Επισημαίνεται ότι στον έλεγχο του καταστήματος οι αστυνομικοί διαπίστωσαν τελικά ότι το καφέ – μπαρ δεν λειτουργούσε. Στη συνέχεια επέβαλαν πρόστιμα σε δύο – τρία άτομα έξω από αυτό, καθώς δεν φορούσαν μάσκες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου