ΤΟΠΙΚΑ

Στη Βουλγαρία το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

στη-βουλγαρία-το-4ο-νηπιαγωγείο-ν-ιωνία-572647

Παρουσιάστηκαν δράσεις για το περιβάλλον στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Ενα ακόμα ταξίδι πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο του Erasmus+ «Traveling boxes – a journey to future competences» στο Shumen της Βουλγαρίας με θέμα «Περιβάλλον και οικολογία» και πώς αυτή αναπτύσσεται στον χώρο του σχολείου. Η κάθε χώρα συνεργάτιδα παρουσίασε τη δική της εκδοχή, όπως και η Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου Kindergarten Bratya Grimm που τους φιλοξενούσε και τα παιδιά από το κάθε τμήμα παρουσίασαν χορευτικά και δράσεις. Χάρισαν κατασκευές τους και τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια. Τους ξενάγησαν στο κάστρο και στο φρούριο του Shumen δείχνοντας την ιστορία του κράτους και του χριστιανισμού.

Συμμετείχαν σε εργαστήριο για τη φύση και τη φυσική με προσομοιώσεις και χρησιμοποιώντας λογισμικά στον υπολογιστή και παρουσίασαν εργασία σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Δημοκρατικός πολίτης στο χώρο του Νηπιαγωγείου».

Ξεναγηθήκαν στην Πλίσκα την πρώτη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας στο μοναστήρι και το σχετικό μουσείο, στην πόλη Madara όπου υπάρχει σκαλισμένο σε βράχο το εθνικό σύμβολο της Βουλγαρίας «Ο καβαλάρης της Μάνταρα». Επίσης, επισκέφτηκαν την πόλη Veliko Tarnovo, το πάρκο με τις μινιατούρες από τα πιο σημαντικά μνημεία της χώρας που ονομάζεται «Μικρή Βουλγαρία» και ένα μουσείο με κέρινα ομοιώματα βασιλιάδων και ανθρώπων τα οποία έδειχναν σημαντικές στιγμές της ζωής τους, ενώ τελευταίος σταθμός ήταν η Βάρνα όπου ξεναγήθηκαν σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το Πολεμικό Μουσείο, τον Καθεδρικό τους Ναό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου