ΤΟΠΙΚΑ

Η Νομαρχία δίνει 300.000 ευρώ

η-νομαρχία-δίνει-300-000-ευρώ-851206

Το χέρι στην τσέπη βάζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, εγκρίνοντας χρηματικό ποσό για το φράγμα Μαυρομάτι.

Ενώ δεν πρόκειται για νομαρχιακό έργο, αποφασίστηκε να διατεθεί ποσό 300.000 ευρώ, ώστε να συνεχιστούν έστω και με αργούς ρυθμούς οι εργασίες. Η χρηματοδότησή του διακόπηκε μετά την απένταξή του από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας. Το έργο έμεινε να… κοιτά πια «πόρτα» επόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος θα ανοίξει, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει, χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν αποφασίσει ποια θα είναι η νέα «κάνουλα» κονδυλίων, μέσω δηλαδή του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή του Δ’ ΕΣΠΑ από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μέχρι να καταλήξουν, η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων και Υποδομών σε χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διαθέσει 300.000 ευρώ, ώστε να πληρωθούν υποχρεώσεις στον ανάδοχο, να παραμείνει στην εργολαβία και να συνεχίσει έστω και με ρυθμούς «χελώνας» τις εργασίες, όπως ενημέρωνε ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς.

Το σκεπτικό είναι να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση του έργου για να υπάρξει μία στοιχειώδης υποαπασχόληση του εργοταξίου, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κίνδυνος για τη διάλυση της εργολαβίας και την αποζημίωση των αναδόχων σε βάρος της Νομαρχίας από το γεγονός αυτό.

Σχετικά με τη διάθεση του κονδυλίου επιφυλάξεις κράτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι. Πρίντζος για το εάν το ποσό θα δοθεί πίσω στη Νομαρχία.
Το έργο βρίσκεται σε κρίσιμη φάση μετά τη διακοπή της χρηματοδότησής του από το τέλος του 2008.
Η ανάδοχος εταιρία, που έχει πλήρως αναπτύξει τα εργοτάξιά της, αδυνατεί να συνεχίσει την κατασκευή του, αφού τυπικά και ουσιαστικά δεν υπάρχει ρευστό.
Προ ημερών, μετά από συνάντηση του νομάρχη, του αντινομάρχη Έργων και του δημάρχου Πτελεού και προέδρου του φορέα του έργου αποφασίστηκε να επιδιωχθεί κοινή συνάντηση με τον πολιτικό προϊστάμενο του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής», Ειδικό Γραμματέα Κώστα Θεσσαλό, ώστε να εξασφαλιστεί η επίσημη πολιτική δέσμευση για την ένταξη του έργου και τη διασφάλιση της Νομαρχίας ότι τα χρήματα που θα διαθέσει για τη στήριξη του έργου θα της αποδοθούν μετά την ένταξη αυτού στο πρόγραμμα.

Εργασίες σε σχολικό κτίριο
Εξάλλου η Νομαρχιακή Επιτροπή αποφάσισε να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι οι εργασίες συντήρησης του πρώην Μουσικού Γυμνασίου, το οποίο φέτος θα στεγάσει το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και το ΕΕΕΕΚ. Για τις εργασίες ανακαίνισης του διδακτηρίου θα δοθούν 90.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου