ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΑ

Λήψη μέτρων ατομικής προστασίας ζητούν οι σχολικές καθαρίστριες της Μαγνησίας

Την λήψη, άμεσα, όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των σχολικών καθαριστριών, καθώς και των μαθητών και εκπαιδευτικών, ζητεί το Σωματείο Καθαριστριών/ών Ν. Μαγνησίας, με αφορμή το ατύχημα που είχε χθες εν ώρα εργασίας σε σχολείο του Βόλου καθαρίστρια, η οποία τρυματίστηκε από πτώση πόρτας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του σωματείο αναφέρονται τα εξής:

«Για άλλη μια φορά η χθεσινή ημέρα επιβεβαίωσε τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας μέσα σε σχολεία καθώς συναδελφισσα μας, σχολική καθαρίστρια έπαθε ατύχημα την ώρα που πήγε στο σχολείο και άνοιξε την πόρτα δημοτικού σχολείου στο οποίο εργάζεται, με αποτέλεσμα η πόρτα να την καταπλακώσει.

Το Σωματείο Καθαριστριών/των Νομού Μαγνησίας εύχεται περαστικά στη συναδέλφισσα και γρήγορη ανάρρωση.

Μέσα από αυτό το απαράδεκτα επικίνδυνο περιστατικό αναδεικνύουμε τις σοβαρές ελλείψεις και παραλήψεις που υπάρχουν στους χώρους που πάμε καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί, παίζοντας κορώνα – γράμματα και την ίδια μας τη ζωή.

«Εμείς, οι σχολικές καθαρίστριες που όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε ακόμη κι άρρωστες, χωρίς να δικαιούμαστε αναρρωτική άδεια και χωρίς ωράριο καλούμαστε να εργαστούμε παίζοντας κορώνα-γράμματα τις ζωές μας, αφήνοντας μας απροστάτευτες, χωρίς κανένα μέσο ατομικής προστασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε κάθε χώρο οι καθαρίστριες παλεύουμε με ελάχιστα μέσα και άτομα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την καθαριότητα των χώρων που εργαζόμαστε. Εν μέσω πανδημίας ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα.

Η κυβέρνηση, ο Δήμος Βόλου και όλοι συνολικά οι αρμόδιοι, είναι υποχρεωμένοι να μας απαντήσουν στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν. Αντί να νομοθετούν και να υλοποιούν αντεργατικά μέτρα, να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!!! Απαιτούμε άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια μας, των μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας.

Να δοθεί άμεσα λύση:

Όσα απαιτούμε είναι αναγκαία με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων και την εγκύκλιο που ήρθε στα σχολεία. Μαζί με όλους τους συναδέλφους οργανώνουμε την πάλη μας μαζί με γονείς – εκπαιδευτικούς και μαθητές».

#Tags

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ